19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenleri Sultangazi Habibler Anadolu Lisesi’nde düzenlenen çelenk koyma töreniyle gerçekleştirildi. Törene İlçe Kaymakamı Ali Uslanmaz, Belediye Başkanı Cahit Altunay, Ak Parti İlçe Başkanı Suzan Dağlar Civan, Merkez Parti İlçe Başkanı Hasan Basri Özdemir , MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel katılım sağlamadı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir Atatürk büstünün önüne çelenk bıraktı ve saygı ile önünde kafa selamı verdi.  Törene ilçe kamu erkânının yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi mensupları katıldı. CHP tören sonrası alternatif tören düzenleyip Ata’nın büstüne çelenk bıraktı.
 
Aslen Nevşehirli olan MHP İlçe Başkanı Yusuf Özel ise törenlere katılmayışının nedenini gazetemize açıkladı ve şunları söyledi : “ Öncelikle söz hakkı verdiğiniz için teşekkür ederiz sizlere. MHP nezdinde kutlamalar katılmadık. Bizler 23 Nisan törenlerinde şunu gördük ki ilçemizde ki bazı kamu kurum yöneticileri AKP’li olmuş, güce tamah etmişler, ana muhalefet partisine ve bizlere yapılanları sizlerin aracılığıyla bu millet gördü, bırakın devletin müdürü olmayı hükümetin memuru olmuşlar, çelengimizi yönetmelikler gereği koyamazsınız dediler, biz kimsenin arkasından yürümedik, biz Türkiye’nin çimentosuyuz, Milliyetçi Hareket Partisi özgül ağırlığı ile bir güçtür, ülkenin çimentosudur bunu tekrar vurgulamak istiyoruz, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Demir siyaset gömleğini çıkartmamış, halen Ak Parti Esentepe Mahalle Birim Başkanlığı’na yakışır vaziyette davranıyor, biz bunu kınıyoruz ve protesto ediyoruz, biz bunları not ediyoruz, unutmayacağız, taklacılara saygımız yok, hiçbir kurum yada yapı Milliyetçi Hareket Partisi’nden büyük ve kudretli değildir, asaletli duruşumuz Yüce Türk Milletinin garantisidir, bu duygularla bizler Atamızı saygıyla yad ediyoruz, gençlerimizin bayramını tebrik ediyoruz ve ilçemizde MHP’yi görmezden gelen atanmış olan hükümetin bürokratlarını protesto etmek için törenlere katılmadığımızı belirtmek istiyorum. Kınıyoruz ve 7 Haziran’da sandıkta hesap soracağız, buradan tüm güce tamah eden bürokratlara sesleniyoruz, oturduğunuz koltuk devletin koltuğudur, ya devletin memuru olun ya da çıkın merdivenlerin üzerine elektrik direklerine AKP bayrağı asın, belki bir faydanız olur.”

 

Törenlere Merkez Parti ‘yi temsil eden Hasan Basri Özdemir yoğun seçim çalışmalarından ötürü katılım sağlamadığını belirtti.

 

 

 

IMG_0385