Nevşehir İl Müftülüğü “Sabah Namazı Gençlik Buluşması” programı kapsamında, 27 Kasım 2016 pazar sabah namazında Kurşunlu Camii’nde planlanan gençlik buluşması programına, Nevşehirliler akın ettiler. 
Pazar günü sabah ezanıyla başlayan programa Nevşehir AK Parti Milletvekili Mustafa Açıkgöz, İl Müftüsü Yakup Öztürk, Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat katılırken, Nevşehir KYK yurtlarında kalan Üniversite öğrencileri ve vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği görüldü.Sabah ezanından sonra başlayan programda din görevlilerin okuduğu kısa sureler ve aşırlardan sonra İl Müftüsü Yakup Öztürk, sabah namazının önemi hakkında; “Güneşin zevalinden (öğle vaktinde Batı'ya kaymasından) gecenin karanlığına kadar (belli vakitlerde) namazı kıl. Bir de sabah namazını kıl. Çünkü sabah namazı şahitlidir.” (İsrâ : 78) ayetinden örnek verdi.
Müftü Öztürk,; “Sabahın bu seher vaktinde Üniversiteli öğrencilerimiz, gençlerimiz ve siz cemaatimiz sıcak yatağınızı terk ederek, Allah’ın evi olan bu tarihi camiyi doldurdunuz. Allah’ın huzurunda sabah namazını kılıp, el açıp dua edeceksiniz. Rabbim dualarınızı kabul etsin” dedi ve akabinde de okunan Hatm-i Şerifin ve salâvatların duasını yaptı.
Sabah namazını ise Müftü Yardımcısı Yaşar Bolat kıldırdı.

Milletvekili Açıkgöz Sabah Namazı Sonrası Vatandaşa Sıcak Çorba Dağıttı ...


Namazın kılınması ve yapılan duaların ardından cami çıkışında, hayırseverlerin hazırladığı çorba Milletvekili Mustafa Açıkgöz tarafından ikram edildi.

AK Parti Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz, sabah namazının ardından ‘Bereket Çorbası’ dağıtıp, gençlerle çorba içip sohbet etti.

Nevşehir Merkez Kurşunlu Camii'nde sabah namazını kıldıktan sonra cami avşusunda çorba kazanının başına geçen AK Parti Divan Üyesi ve Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz, kendi elleriyle vatandaşlara çorba dağıttı.

 Açıkgöz, amaçlarının Nevşehir'de yaşayan tüm insanlara hemşehricilik bilincini yerleştirmek, dayanışma ve kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi. Kurşunlu Camii' nde Nevşehirli Merhum Damat İbrahim Paşa' nın milletine hizmetkar olma ve ikramda bulunma geleneğini; hayır sever insanlarımızın cömertliği ile kardeşlerimize sabah namazı sonrası çorba ikram ettik.Mevsim nedeniyle havaların soğuk olmasından dolayı çorbayı tarihi Kurşunlu Camii’nde dağıtıyoruz. Bereketin timsali çorba, sevginin timsali ise yüzlerdeki samimi tebessümdü... Gönül insanlarının şehri Nevşehir' imizde; güzel memleketimizin güzel insanlarına her daim hizmetkar olmak da bizim için ayrı bir mutluluk dedi.

Bugün burada çok güzel bir olayı yaşıyoruz. Manevi bir ortamda sabah namazımızı eda etmenin mutluluğu ile vatandaşlarımızla birlikte çorba içiyoruz. Bugün burada Nevşehirli vatandaşlarımızla birlikte sıcak çorbamızı yudumluyoruz. Halkımızla birlikte oluyoruz ve olmaya devam ediyoruz.” dedi.  

“Böyle bir hizmeti yine ilk kez Milletvekilimiz Açıkgöz'le yaşıyoruz” diyen vatandaşlar ise Nevşehir Milletvekili Eczacı Mustafa Açıkgöz’e teşekkür etti. Soğuk bir havada sıcak bir çorbanın çok güzel olduğunu ifade eden vatandaşlar, "Sıcak çorba ve ekmeklerimizi dağıttılar. Allah razı olsun. Milletvekilimizin başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz.” diye konuştu.

Program sabah ikramlarının arkasından sona erdi.