TBMM Kültür, Sanat ve Yayın Kurulu tarafından her ayın son çarşamba günü düzenlenmesi kararlaştırılan "Meclis Sohbetleri"nin ilki, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın teşrifleri ile AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz, tüm dönem milletvekilleri, devlet protokolüne mensup zevatın ve yabancı misyon şeflerinin katılımıyla, bu akşam TBMM Tören Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla gerçekleşen "Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi" başlıklı oturumu, eski TBMM Başkanı Köksal Toptan yönetti.

Toplantıda, TBMM Bilim ve Değerlendirme Kurulu Başkanı, Galatasaray Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlber Ortaylı, İbn Haldun Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halil Berktay ve Gazeteci-Yazar Avni Özgürel, Türkiye'de demokrasinin gelişimini tartıştılar.

Proğrama TBMM Kültür,Sanat ve Yayın Kurulu Başkanı Ahmet Aydın'ın özel davetleri üzerine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Mustafa Açıkgöz," TBMM Başkanımız Sn İsmail Kahraman’ın teşrifleriyle Meclis Sohbetlerinin ilki “Türkiye’de Demokrasinin Gelişimi” 23.TBMM Başkanı Köksal Toptan’ın oturum başkanlığında, Prof.Dr. İlber Ortaylı, Prof.Dr. Halil Berktay ve Avni Özgürel’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. "Meclis Sohbetleri"nin ilkinde "Türkiye'de Demokrasinin Gelişimi" konusu tartışıldı. Gazi meclisimizde gayet keyifli bir sohbet oldu." dedi.

Toplantıya, eski ve yeni milletvekilleri, bürokratlar, medya temsilcileri de davet edildi.