Ak Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Ebubekir GİZLİGİDER komisyonda görüşülen Adalet Bakanlığı 2018 yılı bütçesi üzerine söz alarak düşüncelerini paylaştı.

Adalet Bakanımıza 2018 yılı bütçesinin hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan GİZLİGİDER, hukukçuların toplumun her kesimi ile, bürokrasi ile birebir ilişki içinde olduğunu ve bu nedenle yasama faaliyetlerinde aktif yer aldığını belirtirken mevcut sistemde çok fazla Hukuk Fakültesi bulunduğunu ve bu sayının daha düşük olması gerektiğini söyledi ve hukuk eğitiminde yabancı dil eğitiminin eksikliğine dikkat çekti. Hukukçu bir milletvekili olarak Yargı sistemine hepimizin sahip çıkması gerektiğini söyleyen GİZLİGİDER, ihtiyaç duyulan Avukatlık Kanunu hususunu Adalet Bakanımıza tekrar hatırlatırken, HSK’nda seçimlerin kalkması nedeniyle hakim ve savcıların rahatladığını belirterek teşekkür etti.

ÇEK YASASINDA DÜZENLEME TALEBİMİZ DEĞERLENDİRİLDİ
Ekonomik güvenlik ve icra iflas hukuku konusuna da değinen GİZLİGİDER, çek yasası düzenlemesi ile karşılıksız çek kesmenin önüne geçileceğini, ödemelerin güvence altına alınacağı ve toplumun birçok kesiminden bu konuda teşekkür aldıklarını belirtirken, farklı şirketleri yönettiği halde üzerinde kayıtlı bir şey bulunmayan kişilerle ilgili düzenlemelere ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

TERCİHLİ NAFAKA SİSTEMİ
Ülkemizde nafaka sistemi ile ilgili yaşanan sıkıntıları dile getiren GİZLİGİDER, aile bütünlüğünün bozulduğu ve fiilen evliliğin sona erdiği durumlarda anlaşmalı boşanma yoluna gidildiğini bunun sonucunda da erkeğin ömür boyu nafaka ödemek durumunda kaldığını söyledi. Kadın veya erkek ayırmadan nafaka ödeme sisteminde tercihli usul getirilmesinin faydalı olacağını, kiminin tek seferde kiminin defaatle ödeme yolunu seçeceğini, bunun da aradaki husumetin artmamasına yönelik önemli bir adım olacağını dile getirdi. Aile içi şiddet konusunda yapılan düzenlemeleri de değerlendiren GİZLİGİDER tek taraflı beyan ile hüküm vermek yerine aile bütünlüğün devam etmesini sağlayacak tedbirler alınması gerektiğini hatırlattı ve Adalet Bakanımıza Ürgüp ve Avanos ilçelerimiz için Adliye Sarayı talebimizi hatırlatarak sözlerine son verdi.