AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, İHH'nın öncülüğünde başlatılan "Halep'e yol açın" mitingine destek vermek için Suriye sınırına gitti.

İHH'nın öncülüğünde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yapılan "Halep'e yol açın" mitingine AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de katıldı.

Gizligider yaptığı açıklamasında; "AK Partili Millletvekili Arkadaşlarımız Şükrü Erdinç, Hamza Dağ, Erkan Kandemir, Ayhan Gider ile birlikte Halep'e yol aç etkinliği için Hatay'ın Reyhanlı ilçesi Cilvegözü sınır kapısındayız. Bugün ,Nevşehir ekibimizle birlikte Türkiye'mizden 81 vilayetten gelen 25 Bini aşkın vatandaşlarımızla birlikte tek vücut olarak tüm Dünya'ya bir kez daha büyük bir insanlık dersi veriyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade buyurdukları gibi; "Türkiye Halep halkını yalnız bırakmadı, bırakmayacak. Ne pahasına olursa olsun tek bir canı kurtarmak için bile elimizden geleni yapacağız" ifadelerinin kullandı.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, "Suriye'de en çok kadınlar ve çocukların savaştan etkilendiğini vurgulayarak, "Kadınlar, sebebi olmadıkları şartları yaşamaya mahkum edildi. Çocuklar, hiç sorumlu olmadıkları bir dünyanın yükünü taşımaya mecbur bırakıldı. Acı karşısında duyarsızlaşan dünya ise, bu zulmü, bu adaletsizliği görmezden geldi." dedi...

Konvoya katılıp Reyhanlı’ya kadar gelen herkese teşekkür eden Gizligider, Kayseri’deki terör saldırısını kınayarak, "Allah bu pis saldırıyı gerçekleştirenleri lanet etsin, yerin dibine batırsın. Onlar istiyorlar ki yeryüzünde merhamet, adalet, hangi topraklarda ve nerelerden çıkarsa oralara acı düşsün ama biz diyoruz ki el birliğiyle gönül gönüle bütün saldırıları püskürteceğiz. Ne Beşiktaş’ı unuturuz ne Kayseri’yi ne de Halep’i unuturuz, gerekirse her yerde yürürüz dayanışma içinde oluruz, ucunda ne olursa olsun her şeyimizi ortaya koyarız." ifadelerini kullandı.

Asla Yılmayacağız
Kayseri’de gerçekleşen terör saldırısına sert tepki gösteren Gizligider, “Kayseri’deki hain saldırıyı kınıyor şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Büyük kardeşlik buluşmasını, bu güzel fotoğrafı gölgeleyen bu saldırı haincedir. Kansızlar… Asla ve asla başaramayacaklar. Birlik ve berberliğimiz sahip çıkarak, onları dize getireceğiz. Asla yılmayacağız. Başta Türkiye olmak üzere dünyanın neresinde gerçekleşirse gerçekleşsin terör asla kabul edilemez. Terör örgütleriyle arasına mesafe koymayı beceremeyenler hem bize hem de milletimize uzaktır. Birlik ve kardeşliğimize saldırı yapanlar, insanlık yoksulu ve vicdan yoksunudur” ifadelerini kullandı.