Gizligider’in köy ziyaretlerine ilçe Başkanı Serdal Pala, İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Uçar ve parti yöneticileri de katıldı.

 Üreticiler, patates ve fasulye üretiminin tarımsal sulama nedeniyle mazot ve elektrik fiyatlarının pahalı olmasını dile getirerek süspansiyon uygulanmasını istediler.

Gizligider üreticilere yaptığı konuşmada, Derinkuyu’da fasulye festivalinin yapıldığını belirterek, “Dün Derinkuyu’da fasulye günü yaptık. Fasulye açığı çok fazla kapanacak gibi de görünmüyor. Her yıl da patates ekecek değiliz ya başka ürünlerde ekeceğiz. Biz çiftçilerimize alternatif ürünler ekin diyoruz. Nohut, fasulye, çilek, aspir gibi ürünler ekilebilir. Tarımsal sulamada kullanılan elektrikle ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile- görüştük. Bakanlıkça elektrikte süspansiyon çalışmaları devam ediyor. Çalışma tamamlandığında bu konuda açıklama yapılacaktır” dedi. Gizligider, 2015 yılından sonra yer altı suları için sayaç zorunluluğu geliyor. Bunun nedeni de yer altı sularının eksilmesidir. Biz sayaç zorunluluğunu çiftçilerimizin durumunu düşünerek 3 yıl erteledik” dedi. Ayrıca Gizligider’e Til köyü halkı; Til –Mazı ve Til Kaymaklı arası yapımı planlanan köy yolunun bir an önce yapılmasını istediler. Daha sonra köy halkının isteği üzerine Selçuklular dönemi kervansaraylarından Dolay Han’a giderek incelemelerde bulundu. Köylüler hana onarılarak sahip çıkılmasını istediler.

Osman AYTEKİN