Cumhuriyet Halk Partisinin grup önerisinin aleyhine söz alan ve AK Parti grubu adına söz alan TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, TBMM Genel kurulunda konuştu. Açıkgöz Meclis'te söz aldığı konuşmasında şunları ifade etti.

AK Parti Nevşehir M.Vekili MUSTAFA AÇIKGÖZ (Nevşehir) - Sayın Başkan, kıymetli Divan, değerli milletvekilleri ve yüce Meclisimizin vefakâr çalışanları, sizleri saygı, sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. İnşallah gününüz güzel olsun, bereketli olsun, hayır olsun. 

    Öncelikle, terör operasyonlarında canlarını feda eden aziz şehitlerimize, kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, fedakâr gazilerimize de şükran ve minnetlerimi sunuyorum. 

    Milletimizin kardeşçe, barış içerisinde yaşamasına göz dikenlerin gözü çıkarılacak, el uzatanların da elleri kırılmıştır ve kırılmaya da devam edecektir. Bu millet tarih boyunca hep ağır imtihanlara tabi tutulmuş ve bütün imtihanları, Allah'ın izniyle, birlik ve beraberlik içerisinde bertaraf etmesini de bilmiştir. Bugünkü mücadelede yedi düvele, içerideki hainlere ve şer odaklarına karşı Çanakkale ruhuyla büyük mücadele verilmektedir. İnşallah, Allah, birlik ve beraberliğimizi ve kardeşliğimizi daim eylesin. 

    Bütün ebelerin Ebeler Günü'nü kutluyorum. Doğumlarda göstermiş oldukları fedakârlıklara bir baba olarak da minnettarım.