NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Milli İradeye Saygı Platformu Sözcüsü Mustafa Özdemir, Milliyetçi Hareket Partisi Esenyurt Seçim Bürosuna yönelik yapılan saldırıyı kınadı.

Özdemir, “22 Ocak 2013 tarihinde Nevşehir Milli İradeye Saygı Platformunu oluşturmuş ve milletimizin vermiş olduğu oylara sahip çıkmak adına bir takım çalışmalar yapacağımızı ilan etmiştik. Platformumuza bu güne kadar ilimizden 55 sivil toplum örgütü destek vermişti.

Biz ilk açıklamamızda ister muhalefet isterse iktidardaki milli iradenin temsilcisi olan siyasi partilere devletimizin kurumlarına nereden ve nasıl gelirse gelsin her türlü demokrasi dışı saldırılara karşı duracağımızı ifade etmiştik. 26 Ocak 2013 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi İstanbul Esenyurt seçim bürosuna yapılan 1 kişinin öldüğü ve 5 kişinin yaralandığı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ülkemizin demokrasi standartlarının yükseltilmesinde gerek iktidar gerekse muhalefet partileri son derece önemlidir. Ülkemizin seçim sürecine girdiği şu günlerde barış, huzura ve sağduyuya her zamankinden daha çok ihtiyacımızın olduğu muhakkaktır. Bundan sonraki süreçlerde ülkemiz üzerinde karanlık emelleri bulunanlar bir takım provakatif eylemlerde bulunabilirler. Temennimiz faillerin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesidir. Nevşehir Milli İradeye Saygı platformu olarak Başta Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine, Milliyetçi Hareket Partisi camiasına ve milletimize baş sağlığı diliyoruz. Ölen vatandaşımıza Cenabı Allahtan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.