Soğman, İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, BBP'nin merhum eski Genel Başkanı Yazıcıoğlu'nun ölümüyle ilgili kafalardaki şüphelerin her geçen gün derinleştiğini bildirdi. Dönemin Kayseri Valisi Mevlüt Bilici'nin yaptığı açıklama ile başlayan ve 48 saatlik süreç içinde gelişen şüpheli durumların ortadan kaldırılıp bu elim hadise aydınlatılıncaya kadar bu olayın takipçisi olacaklarını ifade eden Soğman, ''Biz şehidimizin şehadetine asla halel getirmeyeceğiz. Bu işin neticelenmesi için sonuna kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda başta hükümet ve diğer devlet yetkilileri üzerine düşeni adam gibi yapmalıdır, kamu vicdanı rahatlatılmalıdır'' diye konuştu.

Bugüne kadar BBP olarak hiçbir taşkınlığa meydan vermeden, hukuk dışı bir eyleme başvurmadan hareket ettiklerini vurgulayan Soğman, şunları söyledi:

''Bize bu bir operasyonsa operasyon, suikastsa suikast veya kazaysa kaza desinler, nedenini açıklasınlar istiyoruz. Dosyanın kapatılma süresine kalan bir yıl içinde bizi ve kamuoyunu tatmin edici somut adımlar atılmazsa sert tavrımızı da sergilemekten çekinmeyeceğimiz bilinmelidir. Türk milliyetçileri, Alperenler ve Türk-İslam ülkücüleri en büyük liderlerinden birini bir suikasta kurban vermiştir, inancı bu milletin kafasında mevcuttur. Devleti yönetenler, bu dosyayı aydınlatarak Keş Dağı'nda karların altında kalan devletin itibarını tekrar Ankara'ya getirmelidirler.''

İl Başkanı Soğman, BBP'nin merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nu hafta boyu yapacakları etkinliklerle kutlayacaklarını da bildirdi.