TBMM Başkanlık Divanı Katip Üyeliği İçin Tekrar Aday Gösterilen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Meclis Divanı Katip Üyeliğine yeniden seçildi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, 22 Kasım 2015'te başlayan Başkanlık Divanı Katip Üyeliği görevi, 22 Kasım 2017'de sona eriyor. Açıkgöz, yeni dönemde de aynı görev için aday gösterildi. 2 yıl görevini başarıyla yürüten Açıkgöz'ün yeni dönemde de seçilmesi Nevşehir'de de büyük mutluluk yaşattı.

Açıkgöz yaptığı açıklamasında; "Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdogan, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve AK Parti’mizin yetkili kurullarının ve değerli milletvekillerimizin teveccühüyle yeniden tarafımıza tevdi edilen Başkanlık Divanı Üyeliği görevimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz"​ dedi.

Nevşehir Milletvekili Ecz. Mustafa Açıkgöz'e Fib Haber Merkezi olarak başarılar dileriz. 

TBMM İç tüzüğüne göre, başkanlık için bir yasama döneminde 2 kez seçim yapılıyor. İlk seçilenin görev süresi 2 yıl, ikinci devre için seçilenin görev süresi ise 3 yıldı. Ancak anayasa değişikliği ile genel seçimlerin süresi 4 yıla indirildiğinden, ikinci dönem için seçilecek TBMM başkanının görev süresi 3 değil, 2 yıl olacak.


AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz'ün biyografisi
Mustafa AÇIKGÖZ
Mustafa AÇIKGÖZ,  10 Kasım 1971′ de  Nevşehir’ de doğdu.
Eczacı; Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesini bitirdi.
23 yıl serbest eczacı olarak çalıştı.
Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında kurucu üyelik ve yönetim kurulu üyeliği yaptı.
25- 26. dönemde Nevşehir Milletvekili seçildi.
26. dönem TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilen Açıkgöz, evli ve 2 çocuk babasıdır.