NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinde yaklaşan il kongresi öncesinde henüz tam anlamıyla ben il başkanlığına adayım diyen çıkmadı. Zira, muhtemel üç adayda ilçeleri ziyaret ediyor, ilçe başkanlarının aday olmaları durumunda kendilerine destek olup olmayacaklarının nabzını tutuyor.

23 Aralık tarihinde Ticaret Borsası Salonunda gerçekleştirilecek olan İl Kongresinde mevcut il başkanı Kamil Gülmez’in yanı sıra, eski İl Başkanı Mehmet Değirmenci, eski Nevşehir Merkez belediye başkan adaylarından Dr. Süleyman Kurt’un adaylıkları gündemde.

Bu isimlerden il başkanı Kamil Gülmez, geçtiğimiz günlerde ilçe başkanlarını toplayıp kendilerinin aday olması durumunda kendisine destek verip vermeyeceklerini sordu.

Gülmez’in bu toplantının ardından muhtemelen önümüzdeki günlerde adaylığını resmen açıklayabileceği gözleniyor.

Şu ana kadar adaylık konusunda ser de, sır da vermeyen eski İl Başkanı Mehmet Değirmenci ilçe kongrelerinin büyük bir bölümüne bizzat katıldı. Ardından ilçe başkanları ile de birebir görüşen Değirmenci’nin de önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili kararını partilileri ve Kamuoyu ile paylaşması bekleniyor.

Bu hafta içerisinde tüm ilçe başkanlarını ziyaret eden Dr. Süleyman Kurt’ta ilçe başkanlarının kendisine destek olup olmayacakları konusunda bir karara varmalarını bekliyor.

Öte yandan edinilen bilgiye göre; üç adayın bizzat kendilerine ve teşkilatlarına kadar yaptıkları ziyaretlerin ardından CHP’li ilçe başkanları ise bugünlerde toplanarak istişare de bulunup kime destek verip vermeyeceklerine karar verecekleri öğrenildi. İlçe başkanları ortak bir adayın üzerinde durmayı hedefliyor.