Büyük Birlik Partisi Nevşehir İl Başkanı Yılmaz Osma yaptığı açıklamasında;Ülkemizin birliğine, yarınlarına kast eden FETÖ darbe girişiminin yıl dönümünde öncelikli olarak Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şifalar diliyor, sonsuz şükranlarımı sunuyorum.
Şunu belirtmek gerekir ki , ülkemiz bugüne kadar çeşitli darbeler ve darbe girişimleri gördü . Ancak bu kadar şerefsizcesini, alçakçasını ilk defa 15 Temmuz hain darbe girişiminde yaşadı. 
Ordumuzun içerisine sızmış asker görünümlü teröristler bu milletin evlatlarına kurşun sıktı, bu milletin meclisine bombalar yağdırdı .
Ülkemizin seçilmiş hükümetine ve Cumhurbaşkanına, demokrasimizi yok sayarak hain bir girişimde bulundu.
Çok şükür ki, bir milletin geleceğine zincir vurmak isteyenlere karşı , milletimiz can siperhane mücadele ederek, milli iradenin gölgelenmesine müsade etmedi. Bu imanlı inançlı millet vatanını koruma pahasına canından cananından vazgeçti. 
Ve bu mücadele sonunda taşlar , tankları yendi...
15 Temmuz başlı başına bir destan olarak tarihimize yazıldı. 
Bizler de 2- 4 Şubat 1997’de Sincan da tank yürüten iradeye karşı, ‘Namlusunu milletine çevirmiş tanka selam durmam, askerin yeri kışlasıdır diyerek, cesaret ve dik duruş sergileyen Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu'nun o gün ki tavrı ile diyoruz ki: 
NAMLUSUNU MİLLETİNE ÇEVİRMİŞ TANKA SELAM DURMADIK! DURMAYACAĞIZ! 
Burada 15 Temmuz'u ne kadar uzun uzun cümlelerle anlatsak da yetersiz kalacaktır. Bu sebeple son olarak Şehit Ömer Halisdemir nezdinde tüm şehitlerimize tekrardan Allah'tan rahmet diliyorum. Gazilerimize, milletimize şükranlarımı sunuyorum.
BBP İL BAŞKANI
Yılmaz OSMA