NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Merkeze bağlı Nar kasabasında belediyenin girişimleri ile teknolojik imkanlardan daha fazla yararlanılır hale gelindi.

Nar Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş’tan edinilen bilgilere göre; Kasabanın sulama sistemi otomatik sisteme geçirildi, belediye çalışanlarının düzenli işlerine gelmeleri için parmak izi sistemine geçildi, belediyeye ait araçların takibi için yeni sistem kuruldu.

Nar Belediyesinin teknolojik gelişiminde öncelikle kasabanın çıkışlarının kontrol altında bulundurulması, Hırsızlık ve Trafik kazaları gibi durumlarda kamera kayıtları için yeni kameralar yerleştirildi.

Yıllardır kasabalı halkın büyük sıkıntısını çektiği sulama suyu sistemi de artık otomatik sisteme dönüştürüldü. Hatta herhangi bir arıza durumunda Cep telefonuna haber ulaştıran sistem kuruldu.

Belediyeye ait araçların gün içerisinde nerede, ne yaptığının takip edilmesi anlamında ise araçlara araç takip sistemi yerleştirildi. Bu sistem sayesinde araçların düzenli olarak takip edilebilme şansı elde edildi.

Belediyenin teknolojik atağı sadece bunlarla sınırlı kalmadı. Zira belediye başkanı Ali Erdoğmuş’un bizzat takip ettiği çalışma ile işçilerin belediyeye giriş ve çıkışlarının düzenli takibi içinde parmak izi sistemi yerleştirildi. Bu sistem sayesinde kimseye şu ana kadar herhangi bir cezai işlem yapmadıklarını söyleyen Belediye Başkanı Ali Erdoğmuş, bazı çalışanlarının zoruna gitse de sistemin son derece faydalı olduğunu dile getiriyor.