AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından 15 Temmuz'un zihinlerde canlı tutulması adına '15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi' konulu sergi açıldı.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanlığının düzenlediği Kampüse Hoşgeldin Standında açılan 15 Temmuz Şehitler ve milli irade sergisi üniversite öğrencilerinden yoğun ilgi görüyor.


15 Temmuz'da hayatını kaydeden 240 şehide Allah'tan rahmet dileyen AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, "Allah bir daha böyle bir şeyi ülkemize yaşatmasın. Ordumuz ve bütün kamu bürokrasisi FETÖ'cü kanserli yapıdan kurtuldukça Türkiye daha güçlü olacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye çok daha gelecek vadeden bir yapıya doğru gidecek. İstiklal Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da şehit olan 240 vatandaşımıza Allahtan rahmet diliyorum. Gazilerimize Allahtan şifa diliyorum" dedi.

Milli İradeye ve demokrasimize karşı yapılan bu çirkin girişimin hatırlatılması ve unutturulmaması gerektiğini belirten
 AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar,  büyük Türk Milleti'nin birinci büyük zaferini 30 Ağustos'ta ikincisini ise 15 Temmuz 2016 tarihinde kazandığını belirterek, 15 Temmuz'da Türk Silahlı Kuvvetleri içerisine giren FETÖ mensuplarınca girişilmiş olan darbe teşebbüsünün akamete uğratıldı. Bugün burada sergilemiş olduğumuz resimler aynen 94 yıl önce büyük milletin vermiş olduğu mücadeleyi göstermektedir. Biz bu 15 Temmuz tarihine ikinci büyük zafer diyoruz. Belki de ikinci Kurtuluş mücadelesi olarak ta adlandırılabilir. Bu vesile ile 15 Temmuz'un halkın zihninde canlı tutulması adına 15 Temmuz Milli İradenin Yükselişi Sergisi düzenledik dedi.

Yarının 2023 ve 2071 Türkiye'si hedeflerinin Milli birlik ve beraberlik duyguları içerisinde mümkün olacağına dikkat çeken Yanar, öğrenci arkadaşlarımıza vatanın sadece bir toprak parçası olmadığını, kültürel değerlerimiz ve ortak hedeflerimizle el ele vererek bu coğrafyada hep birlikte yükselebileceğimizin mesajını vermeye çalıştık dedi.


AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, Sergide 15 Temmuz gecesi özelikle İstanbul ve Ankara'da milletimiz tarafından vermiş olan mücadeleyi gösteren fotoğraflar var. 1922 yılında Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verilen mücadelede bu millet 7 düveli püskürttü. 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde verilmiş olan mücadele ile egemen güçlerin Türkiye'deki uzantıları olan hain FETÖ mensupları başarısız olmuşlardır" diye konuştu.