Nevşehir Belediye Başkanlığı'nı yürüten Ak Partili Hasan Ünver, 24 Haziran'da yapılacak erken seçimlerde partisinden milletvekili aday adayı olmak için bugün düzenlediği basın toplantısıyla istifa ettiğini açıkladı. 

Ünver, Nevşehir'e belediye başkanı olarak 14 yıl hizmet ettiğini ve bundan sonra da milletvekili olarak hizmet etmek görevinden istifa ettiğini söyledi. 

Ünver, ''Üçüncü dönemimiz olması, yeni sürecin hızlı gerçekleşmesi ve yapılan istişareler sonucu milletvekili aday adayı olmak üzere müracaatımızı yapmamız gerekti. Bugün itibarıyla belediye başkanlığından istifa ederek ayrılıyorum" dedi.

Öncelikle Allahıma hamd ediyorum diyen Başkan Ünver, Görevim süresi boyunca beni bu göreve layık gören Başta Genel Başkanım Cumhurbaşkanım Recep Tayyip Erdoğan'a, Nevşehirli değerli hemşehrilerime, hükümetimize, Dünden bu güne Valilerimize, Kamu kurum kuruluşlara,Yine dönemim içerisinde çalıştığım tüm Milletvekillerimize, Meclis üyelerimize, İl Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza ve teşkilatlarımıza, yapıcı tenkit ve eleştirileriyle bana yol gösteren basın mensubu meslektaşlarımıza, dünden bugüne birlikte çalıştığımız tüm çalışma arakadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum" dedi.

Başkan Ünver daha sonra gözleri yaşararak yaptığı duygu dolu konuşmasında; "Son olarak 14 yıl boyunca babalarını görmeden büyüyen çocuklarıma ve eşime de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Hepsinden helallik istiyorum" dedi. 

Ünver, istifa ettiği içinde başkanlık görevini meclis 1. başkan vekilinin yürüteceğini ve 10 günlük süre içinde de meclis içinden yeni belediye başkanının seçileceğini söyledi.