CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, yönetim kurulu üyesi Yaşar Aydoğan ve Necdet Aşıcı’dan oluşan CHP heyeti, çok sayıda ölümlü veya yaralamalı kazanın olduğu Çiftlik yolu kavşağında inceleme yaptı.

Çiftlik köyü kavşağında meydana gelen bir kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin de yaralandığı feci kaza sonrasında CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, yönetim kurulu üyesi Yaşar Aydoğan ve Necdet Aşıcı’dan oluşan CHP heyeti, Çiftlik köyüne gitti. Önce köy muhtarlığını ziyaret ederek burada Muhtar Abdülkadir Adıgüzel ve köylülerle bir süre sohbet etti. Kazayı büyük bir üzüntüyle öğrendiğini ve sonrasında yerinde inceleyerek bilgi almak istediğini belirten Gülmez “ kazada vefat eden merhumeye Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Yaralılara da acil şifalar temenni ediyorum. Ben ve arkadaşlarım olayı öğrenince çok üzüldük. Yapabileceğimiz bir şeyler olabilir mi düşüncesiyle de köye gelmeye karar verdik. Buradan alacağımız bilgiler doğrultusunda olayın takipçisi olacağız” diye konuştu.

CHP heyeti, sonrasında Muhtarla birlikte adı ölüm kavşağına çıkan Çiftlik yolu kavşağına gitti. Muhtar Abdülkadir Adıgüzel’den bilgi alan CHP İl Başkanı Kamil Gülmez, buraya yapılacak bir alt geçitle sorunun çözümleneceğini, bunun yapılması için konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

Devletin vatandaşının can ve mal güvenliğini korumasının birinci vazifesi olduğunu kaydeden Gülmez, bu sorunu da yetkililere ileterek çözümü için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.


Nevşehir’de Avanos ve Gülşehir kavşaklarının da bir zamanlar ‘ölüm kavşağı’ olarak adlandırıldığını kaydeden Gülmez “ sonrasında yapılan çalışmayla sorun önemli ölçüde giderildi. Burada da aynı hassasiyeti bekliyoruz. Burasına yapılacak çalışma devasa boyutlarda değildir. Bir özel İdare veya Karayolları için basit denebilecek bir çalışmadır. Ancak insanın can ve mal emniyetini sağlaması açısından da elzemdir. Yetkililerin konuya duyarlı olmasını istiyoruz. Bunun içinde her türlü çabayı göstereceğiz” dedi.