NEVŞEHİR(MHA) Yerel Seçimlerin ilimizde kuşkusuz en büyük Sürprizini 3 İlçe ve 1 belde belediyesi yaptı.

Seçimler öncesinde seçimi kazanmalarına kesin gözüyle bakılan ve yerel seçimler öncesinde en kötü ihtimalle az bir oy farkıyla da olsa seçimi kazanabilecekleri tahmin edilen Gülşehir Merkez, Uçhisar ve Kozaklı merkez belediyeleri seçimin sürprizleri oldu.

Gülşehir ilçesinde Milliyetçi Hareket Partisi adayı Vahdi Arısoy ile çekişen Ak Partili Mustafa Dursun’un seçimi kaybettiği haberi gecenin ilk sürprizi oldu. Kozaklı ilçesinde ise iki dönemdir belediye başkanlığı koltuğunda oturan, son yıllarda Kozaklı ilçesinin termal turizm merkezi olmasında önemli katkısı bulunan Ak Partili Belediye Başkanı Erdoğan Çelik’te Milliyetçi Hareket Partili Celalettin Güven’e yenik düştü. Geçtiğimiz aylarda bizzat yaptığımız araştırmada halkın büyük bir bölümü Kozaklı ilçesinde eski başkan Çelik’in halkın içerisine girmediği ve bu konuda Vatandaşın ciddi oranda tepkili olduğunu yansıtmıştık.

Seçimin diğer bir Sürprizini yapan isim ise Uçhisar beldesinde bir dönem Ak Partiden belediye başkanlığı görevinde bulunan Osman Süslü oldu. Süslü, Milliyetçi Hareket Partili Ali Karaaslan’a mağlup oldu.

Seçimin beklide en çok sürpriz denilecek sonucu ise Avanos ilçesinden geldi. Seçim sonuçlarında Ak Partili aday Mustafa Körükçü’nün kazandığı ilk zamanlarda kamuoyuna lanse edilen Avanos ilçesinde CHP –ÖDP işbirliği bu kez sonuç verdi. Yıllardır ilçede özellikle yerel seçimlerde birbirinin oyunu böldüğü iddia edilen CHP ve ÖDP’ nin oylarının birleştirilmesi bu kez her iki partinin işine yaradı. İlçede İsmet İnce iki dönem süren Ak Parti hükümdarlığına son vererek, M. Seyhan Duru’nun ardından ilçeyi yeniden Cumhuriyet Halk Partisine kazandırdı.