Nevşehir AK Parti İl Başkanlığı’nın düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisi “Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler-4” programının  sona eren 16. Dönem eğitimlerine katılan 148 kursiyerin bilgilerini ölçmek için sınav düzenlendi.

 AK Parti Genel Merkezi  AR-GE Başkanlığı tarafından yürütülen ve “Lider Ülke Türkiye Yerel Yönetimler 4.” Programı olarak belirlenen Siyaset Akademisi'nin  Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi ile Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen 4. etap eğitim çalışmalarına katılan 148 kursiyer, Cumhuriyet  Ortaokulu’nda  sınava girdi.

Türk siyasi hayatına farklı bir yapı ve anlayış kazandıran AK Parti’nin siyasete merak duyan kişilerin nitelikli bir şekilde siyasi alanda eğitimini amaçlayan Siyaset Akademisinin 4. Etap eğitimi  6 hafta süre ile  16 derslik bir program dahilinde yapıldı.

Aralarında  akademisyenler ve yerel yönetimler konusunda tecrübeli  uzman siyasetçiler tarafından verilen eğitimler sonrasında sınava katılan kursiyerler arasında düzenlenen sınav değerlendirmesi  ,  AK Parti Genel Merkezi  AR-GE Başkanlığınca yapılacak.

148 kursiyerin katıldığı sınavda kursiyerlere 50 soru yöneltildi