Aday adaylık başvurularının başladığı bu günlerde Nevşehir adım adım 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak mahalli idareler, bir başka ismiyle yerel seçimlere, belediye seçimlerine doğru yol alıyor. FİB Haber Merkezi olarak, toplumsal hafızadan ders çıkarıp, kırmadan incitmeden, asla kişisel değil,  toplumsal menfaatler ön planda tutarak 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde Nevşehir Belediye Başkanlığı için en doğru ismi o koltukta hizmet için seçmek adına Nevşehirli seçmene kulak veriyoruz.  İşte Nevşehirli seçmenlerin kırmızı çizgisi...

Tepeden İnme Kişileri İstemiyoruz!

Nevşehir'de Vatandaş ithal ve tepeden inme aday istemiyor... Nevşehirli seçmenler Siyasi partilere,”Bizim istemediğimiz adaylar olursa cevabını sandıkta alırsınız” mesajı veriliyor.

1. Asla kişilerin adamı değil ŞEHRİN ADAMI olacak isim istiyoruz.

2. Dayatma şekliyle Süpriz bir isim istemiyoruz.

3. Tepeden İnme Kişileri İstemiyoruz.

4. Nevşehirli olacak, Bürokrasiyi bilecek.

5. Şuana kadar kamuoyunda ismi geçmemiş bir ismi asla istemiyoruz.

6. Hakkında çeşitli söylem ve iddialar yatan kişileri istemiyoruz

7. Davasına inanan, değerlerine hizmet etmiş adaya EVET, sonradan yer değiştirmiş DEVŞİRME aday istemiyoruz.

8. Biz Anadolu'da insanları Gezdiği dolaştığı insanlarla biliriz. Düzgün insanlarla hareket eden, itibar sahibi hak ve halk karşısında ELİF gibi dik duracak adaylar istiyoruz.

9. Ağlayarak sorun değil, ÇÖZÜM üreten Başkan istiyoruz.

10.Tam Nevşehirli olacak. Elbette sadece Nevşehir'de doğmak ile Nevşehirli olunmuyor. Nevşehirli kadar Nevşehir'i düşünen benimsemiş kabiliyetli Liyakat sahibi isim istiyoruz. Ama Beldelerden merkeze aday istemiyoruz. Köye muhtar seçmiyoruz, Bu bir muhtarlık seçimi değil, Eğitimli, Kültürlü, Yaşça olgun, ehil insanlar istiyoruz.

11. Ekip ruhuyla harekeket edebilecek, sağ duyu sahibi, anlayışlı, İSTİŞARE ye önem verecek bir aday istiyoruz.

12. Bu şehir için heyecanı olan, Projeleri olan bir ADAY istiyoruz.

13. Geçmişi Karalayacak değil geleceğe umutla bakacak Işık veren bir aday istiyoruz.

14. Müzmin adaylar istemiyoruz. Vatandaşın karşısına 3 kez çıkmış ama olmamış ise bir daha çıkıpta bizden oy istemisinler.

15. Milletvekillerinin yanında çok poz verenler değil, halkın yanında gözüken adaylar istiyoruz.

16. En önemlisi NEVŞEHİR ve NEVŞEHİRLİYİ çok sevecek değil SEVEN biri istiyoruz. Kendimize değil Şehrimize hizmet için en yakını seçeceğiz.

Böyle aday nereden bulacağız? Diyorsan önce kendini sorgula? Demek ki ...

Biz KARAMSAR değiliz. Elbette bu mahiyette şehrimizin çok değerli isimleri var.

Sevelim sevmeyelim İlimizin önemli değerlerinden Esat Kıratlıoğlu'nu, Abdulkadir Baş'ı, Mehmet Elkatmışlar'ı, Adullah Çatlı'yı, Hüseyin Çetin'i, Ali Babaoğlu'nu, Vefa Küçük'ü, Doğan Birgül'ü, Dr. Levent Uluğlar'ı, Ahmet Belada'yı, Arif Parmaksız'ı, İbrahim Salaş'ı bu şehir yetiştirdi.

Hemen ilk söylemde akla gelen Şeref Kalfaoğlu gibi, Cengiz Yıldız gibi değerlerimiz yok mu...

Elbette var. O zaman karar mercilerini bir kez daha uyarıyoruz... Bu şehirde Avukatı, Muhasebecisi, Doktoru, Akademisyeni ile herkesime hitap edebilecek, koltuğun altında ezilmeyecek kariyerli ufku geniş bir Başkan adayı istiyoruz. Asla gelen gideni aratmamalı... Yoksa ne anlamı var...

Ve eli öpülesi olmalı...