Ak Parti'nin yeni MKYK listesi belli oldu. Yeni 50 kişilik MKYK'da mevcut milletvekillerinden 42'si yer alırken, 8 üye de milletvekili olmayan isimlerden oluştu. Yeni MKYK'da 29 yeni üye yer aldı. Emre Çalışkan yeni listede de kendisine yer bularak Nevşehir'den kurula giren tek üye oldu.

AK Parti'nin yeni Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) listesine, Nevşehir'den sadece 24 Haziran Genel seçimlerinde AK Parti 27. Dönem Nevşehir  3.sıra milletvekili adayı olarak gösterilen Emre Çalışkan girdi.

Nevşehirli Emre Çalışkan, AK Parti MKYK Siyasi Erdem ve Etik Kuruluna Yedek üye olarak girdi.

Çalışkan yaptığı açıklamasında; "6.Olağan Kongremizi yaptık. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan oyların tamamını alarak yeniden Genel Başkanlığa seçildi. Allah başımızdan eksik etmesin! Yeni MKYK’yı tebrik ederim. Yeni dönemde ‘Siyasi Erdem ve Etik Kurulu’ üyesi olarak bizlere görev veren Reisimize teşekkür ederim." dedi.

 AK Parti MKYK'de görev yapacak tek Nevşehirli Emre Çalışkan'a görevinde başarılar dileriz.

Emre Çalışkan Kimdir?

Doğum Yeri : Nevşehir/ Türkiye 
Doğum Tarihi : 19.5.1985 - 0.0.0

19 Mayıs 1985'te dünyaya geldi. Babası Nevşehir’in Kozaklı ilçesi Karasenir köyünden, annesi Avanos ilçesi Çalış kasabasındandır. 
İlkokula Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’nda başladı. Birinci sınıfı burada okuduktan sonra beşinci sınıfa kadar Şehit Üsteğmen Mustafa Şimşek İlköğretim Okulunda okudu. İlköğretimin bitişinden sonra açılan sınavla İzmir Bornova Anadolu Lisesi’ni kazandı. Daha sonra kaydını bu okuldan aldırıp Kırşehir Fen Lisesi’ne geçti. Liseyi Kırşehir Fen Lisesi’nde tamamlayarak mezun oldu. Hacettepe Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü 3.sınıfta bu okuldan ayrılıp yeniden üniversite sınavlarına girdi.Abant İzzet Baysal Üniversitesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümü’nü kazanarak 2012 yılında bu okuldan mezun oldu. Üniversite’de öğrencilik yıllarında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görevler almaya başladı. Öğrenciliği döneminin tamamında kaldığı İlim Yayma Cemiyeti yurtlarında öğrenci başkanlıkları yaptı. Konya’da yapılan Türkiye Geneli Öğrenci Başkanları toplantısında İlim Yayma Cemiyeti Genel Merkezi Öğrenci Başkanı seçildi. Mezuniyetinden sonra İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi Genel Kurulu’nda yönetim kurulu üyesi seçildi. Aynı süreçte Yeni Dünya Vakfı Gençlik Konseyi’ni kurdu ve kurucu başkan seçildi. Türkiye Fizyoterapistler Derneği Gençlik Komisyonu’nun kurulmasının temellerini atarak Genel Kurul’da Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyesi seçildi. Ardından Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkan Yardımcılığı görevini iki yıl yürüttü. 

Siyasetle üniversite yıllarında tanıştı. Ak Parti Genel Merkez Gençlik Kolları 2. Olağan Kongresi’nde MKYK Üyesi seçildi. 2008-2012 yılları arasında Genel Sekreter Başkan Yardımcılığı, Sosyal İşler Başkan Yardımcılığı ve Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 2012 yılının Nisan ayında yapılan 3. Olağan Kongre’de tekrar seçilerek Siyasi ve Hukuki İşler’den sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevi verildi. Bu süreçte Türkiye’nin bütün bölgelerinde bir dizi konferanslar düzenleyerek Ak Parti bünyesinde yapılan ilk ‘Başkanlık Sistemi Toplantıları’nı organize etti. 

2013 yılında askerliğini İstanbul'da Hava Harp Okulunda tamamladı ve aynı sene evlendi. Çok iyi derecede İngilizce bilmektedir. 

Ak Parti 27. dönem Nevşehir 3. sıra milletvekili adayı idi ama kazanamadı.