Başkan Ördü ve beraberindeki oda başkanlarının ilk durağı AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider oldu. Birlik Başkanı İsmail Ördü, Nevşehir milletvekillerine hayırlı olsun dileklerini ileterek, meclis çatısı altındaki görevinde başarı dileklerini iletti.

Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri de,Nevşehir Esnaf Heyetinin kendilerine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını, bu yoğunluk içerisinde bizleri ziyaret ederek moral ve güç verdiğimizi, çalışmalarının Nevşehir için olduğunu belirttiler.

Ördü, Nevşehir Milletvekilerine teşkilatın yapılanması ile esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında kısa bilgi aktardı.

Başkan Ördü ve beraberindeki oda başkanlarını sıcak bir ilgiyle karşılayan Nevşehir Milletvekilleri adına ilk konuşmayı yapan Mustafa Açıkgöz; esnafın içinden gelen bir kişi olarak esnaf ve sanatkarların sorunlarının çözümü noktasında üzerine düşen her türlü görev ve sorumluluğu yerine getirme gayreti içerisinde olacağını ifade etti.

Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk’te İsmail Ördü Başkanlığındaki Nevşehir ESOB heyetince gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Daha sonra konuşan AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'de 
ziyaretten memnun olduğunu belirterek, Nevşehir'in sorunlarına çözüm üretmek için çalıştıklarını vurgulayarak, gece gündüz Nevşehirimize hizmet aşkıyla mücadeleye devam ettiklerini söyledi. 

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider’de yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve esnafın sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vereceklerinin altını çizdiler. 

Türkiye Büyük Millet  Meclisi'nin Beştepe'deki Ala Yaşam Merkezi tesislerinde bulunan Restaurantta öğle yemeğinde ağırlanan ve Milletvekilleriyle Karşılıklı görüş alışverişinde bulunan Nevşehir Esnaf HeyetiSeçimden Önce Hazırlanılan Sorunlar Dosyası İle Nevşehir Esnaflarının Gündemine Oturan Sorunlarını içeren dosyayı, Nevşehir Milletvekillerine teslim ettiler.

Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, yapılan ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler ve esnafın sorunlarının çözümü konusunda her türlü desteği vereceklerinin altını çizdiler

Konuşmaların ardından NEVESOB Başkanı İsmail Ördü ve beraberindeki heyet 3 Milletvekillerine yanlarında getirdikleri hediyelerini takdim ettiler.

Vekillerin sıcak ilgisinden hayli memnun kalan Nevşehir esnaf heyeti, sorunlarının takibi için de somut adımlar atmak üzere bir yol haritası hazırladı. 

Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanlığı heyeti daha sonra Nevşehir Milletvekilleriyle birlikte Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'yi ziyaret ettiler.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, kendisine ziyaretde bulunan AK Parti Nevşehir Milletvekilleri ve Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası heyeti ile Meclis salonunda bir araya gelerek ilimizle ilgili sorunlar görüşüldü.

Heyete teşekkür eden Bakan Tüfenkci, esnaf ve sanatkarları destekleme noktasında bir çok projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını söyledi.

Ziyaret sonrası NEVESOB Başkanı İsmail Ördü Bakan Tüfenkci'ye yanlarında getirdikleri hediyelerini takdim ettiler.