Yıllardır seçip Meclis’e gönderdiğimiz milletvekilleri önce birlik ve beraberlik içinde olurlar, sonra bir takım menfaat çevrelerinin de yardım ve desteğiyle aralarına kara kedi girer, hem kendileri, hem de Nevşehir kaybeder…

İyi gidiyorlar, inşallah hep böyle kalırlar… 

1 Kasım seçimleriyle seçilip Meclis’e gönderdiğimiz Ak Parti’den üç milletvekilimiz Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk ile Ebubekir Gizligider'de aynı duygularla işe başladılar. Yaklaşık 5 aydır gayet iyi bir birliktelik içindeler.

Nevşehir’in sorunlarını çözümlemek için birlikte hareket ediyorlar, birlikte girişim ve ziyaretlerde bulunuyorlar. Bundan dolayı hem Nevşehirliler, hem de bizler mutlu oluyoruz. Doğrusu da bu…

Okurlarımız hatırlarlar belki, 1 Kasım seçimlerinin hemen ardından yeni seçilen milletvekillerimizi kutlarken, geçmiş dönemlerdeki milletvekillerinin birbirleri ile barışık olamadıklarını, hem kendilerinin kaybettiğini, hem de Nevşehir’in kaybettiğini vurgulamış ve onların birlik ve beraberlik içinde olarak Nevşehir’e hizmet etmelerinin önemine dikkat çekmiştik.

Sağ olsunlar onlar görevlerinde 5 ayı doldururken, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiklerini, Nevşehir’in adının geçtiği her yere birlikte koştuklarını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ne diyelim. Nazar değmesin. Allah birlik ve beraberliklerini arttırsın.

Hatırlıyoruz da bunlardan önce Meclis’te Nevşehir’i temsil eden Milletvekilleride iyi niyetleriyle göreve başlamışlardı. Ama sonra aralarına kara kedi girince küstüler, kırıldılar. Mecbur olmadıkça bir araya gelmediler. Gelseler bile göstermelik oldu. Durum böyle olunca gruplaşmalar oldu. Bu süreçte hasar görenler Yerel Yöneticilerle arada kalanlar ve en çok kaybedeni ise şüphesiz NEVŞEHİR oldu...

Ama o günler geride kaldı çok şükür…

Umuyor ve diliyoruz ki kısır çekişmelerin şimdiye kadar KAZANANI olmadı olmayacak, bu yüzden geçmişte yaşanılanlardan ders çıkartmak gerekiyor. Zira, her zaman bu tür siyasi boşluklarda kendi çalıp kendi oynayanlarla, boşlukları fırsat bilenlere her zaman gün doğmuştur. 
...................................
Nevşehir’de bugün iktidara mensup üç milletvekili var. Kurulduğu günden bu yana iktidar olan Ak Parti’ye Nevşehir hep destek verdi. Desteğinin karşılığını da bazı hizmet ve yatırımlarla aldı. 

Nevşehir’in 26. Dönem milletvekillerini seçim çalışmaları sırasında da, seçimler sonrasında hep el ele gördük, birlik ve beraberlik içinde tek yumruk gördük. İnşallah görevlerinin sonuna kadar hep böyle birlikte olurlar, aralarına kara kedi girmez. Kazanan hem kendileri, hem Nevşehir ve Nevşehirliler olur.
Tabi bu konuda her üç vekilimize de önemli görevler düşüyor.
Tüm Nevşehirliler de bizim gibi milletvekillerimizi hep böyle birlikte görmek istiyorlar.
İşte okurlarımız görüyorlardır haberlerimizde yer veriyoruz. Şuana kadar üçü birlikte hareket ediyorlar, birlikte çalışıyorlar, birlikte bakanlıkların, genel müdürlüklerin kapısını aşındırıyorlar. Hep böyle olsunlar istiyoruz.
Tabi üç vekillerimize Belediye Başkanımız Sayın Hasan Ünver ile İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver’in de destek vermeleri, her yere birlikte gidip gelmeleri de Nevşehir’e güç veriyor.
Seçim bitti, şimdi hizmet vakti…
Nevşehir bu dönem hizmet alamazsa bir daha alamayacağına da inanlardanım. Çünkü Belediye Başkanı Hasan Ünver, İl Başkanı M.Ali Tanrıver, İl Genel Meclisi Başkanı Süleyman Özgün ve Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider ile bir ekip oluşturdular. Bu ekibin şu veya bunun sözlerine, dedikodularına itibar etmeden birlik ve beraberlik içinde hareket ederlerse Nevşehir’in tek başına bir iktidardan alamayacağı hizmet ve yatırımın olmayacağına yürekten inanıyoruz.
Şimdilik iyi gidiyorlar, inşallah hep böyle kalırlar, Nevşehir’i birlikte kalkındırırlar. Ve en önemlisi 2023 Hedefine birlikte hazırlayarak taşırlar.

Herşey, NEFS'şehir değil Nefis bir NEVŞEHİR İçin...

Allah korusun eğer tam tersi olursa bundan önce kendileri sonrada en çok Nevşehir zarar görür.Bu vebalin bilincinde hareket edeceklerini düşünüyor ve temenni ediyoruz.

1 Kasım seçimlerinden artık 5 ay geçti. Hayırlı olsun ziyaretleri ile yoğun ülke gündemi gibi meselelerle geçen bu süreç sonrası vatandaşlarımız artık Nevşehir sorunlarının çözümüne ilişkin hizmetler bekliyorlar. İvedi şekilde bekleyen sorunların çözümü ve Nevşehir'imizi 2023 e hazırlamak gibi önemli bir görev ve sorumluluk var önlerinde.

Malum, önümüzde belkide bir kaç gün sonra Vali beyin ataması yapılacak. Yeni gelecek Vali ile de Nevşehir yeni bir döneme başlayacak.Yine yıpranmış yada başarısız olmuş bazı kurumlardaki Bürokratlarında performansları doğru bir şekilde değerlendirilerek yerlerine iyi bir ekip ruhu oluşturacak koltuklarını dolduracak, verilecek görevlerini layıkıyla yapabilecek isimlerle doldurulması gerekiyor.
Nevşehir'in Tarım'dan Sanayi'ye, Turizm'den Eğitime , Sağlıktan Ulaşıma , Spordan Nüfusa kadar çözüm bekleyen bir çok meseleleri var. Zira Nevşehir ve Kapadokya bölgesinin kaybedecek bir saniyesi bile yok bu yüzden biran önce Haydi Bismillah deyip kolları sıvamalı ve ilimizin sosyal kültürel ve ekonomik sorunları masaya yatırılarak çözüm arayışlarına başlanılmalı.

Hiç bir istişare yapmaksızın; "Ben her şeyi iyi bilirim! Ben ne dersem o olur! Ben Yaptım Oldu" türü yaklaşımlarla nefsi ve ferdi davranışlardan uzak bir dönem diliyoruz vekillerimize... 

Seçim bitti şimdi geçim zamanı...
Nevşehir'in gür sesi FİB Haber merkezi olarak bu süreci yakından takip ediyor ve halkımıza güzel müjdeli haberler vermek için sabırsızlıkla bekliyoruz. Taa ki 2019 yılına kadar... Şimdi, Gün birlik ve beraberlik zamanı. 

***
Biraz da gülelim!
Fark
Televizyon düşkünü biri ölmüş, cennete buyur etmişler. Cennette her şey güzel, düzenli, gürültü patırtı yok. Bir süre sonra televizyoncunun canı sıkılmış, “şu cehennemi de bir göreyim” demiş.
Alıp cehenneme götürmüşler, içeri girer girmez bir de ne görsün… Bir cümbüştür gidiyor, eğlence gırla, şarkı, çalgı, oyun, güzel kızlar… Dünyada günah namına ne varsa, cehennemde var.
Televizyoncu cennetten vazgeçmiş, rica, minnet, yalvar yakar, kaydını cehenneme aldırmış.
İşlemler tamamlanınca, bir zebani düşmüş önüne:
Gel benimle, yürü!
İçeri girmişler, tam bir cehennem. Ateşler, alevler, kaynar kazanlarda kaynayan insanlar…
Televizyoncu şaşırmış:
“Burası neresi?!”
“Cehennem burası işte!”
“Ya daha önce gördüklerim neydi?”^
“Reklâmları izlediniz!”
***
Sevdiğim bir söz
“Yeteneklerin en fazla geliştiği an, insanın bütün bir dünyayı karşısına aldığı andır.” Mary Wollstonecraft