NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde açıklanan demokratikleşme paketi ile ilk kez gündeme gelen, ardından mecliste oluşturulan komisyonda da tartışılan Nevşehir Üniversitesinin Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi olarak isminin değiştirilmesinde yaşanan gelişmeleri Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider değerlendirdi.

Demokratikleşme Paketinin içerisine bu konunun eklenmesi öncesinde Başbakan Erdoğan’ın Nevşehir Milletvekillerinden de görüş aldığını söyleyen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Gizligider, oluşturulan komisyonda BDP ve MHP’li iki vekilin Üniversitenin isminin önüne Nevşehir isminin konulmaması yönünde oy kullandıklarını dile getirdi.

Gizligider, “Demokratikleşme paketi ile birlikte bizim de görüşlerimizin alınmasıyla birlikte Nevşehir Üniversitesinin isminin Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olması fikri çıktı. Sayın Başbakanımız bu konuda bizlerinde görüşlerini aldı. Biz Nevşehir isminin kalmasını istedik. Çünkü Nevşehir’in bir tane Üniversitesi var ve biz bu markanın yüceltilmesini istiyoruz. Bu noktada kimsenin Hacıbektaş-ı Veliye karşı olabileceğini düşünmüyorum. Zira Anadolu’nun İslamlaşmasında büyük gayretler veren, gönül erlerinden biri Hacıbektaş-ı Veli. Mevlana, Yunus Emre ve Hacı Bayram Veli neyse bizim içinde Hacıbektaş-ı Veli de o büyük pınarın kollarından biri. Nevşehir isminin de kalması konusunda gerek vatandaşımızın, gerekse bizlerin hassasiyetini meclise taşıdık. Meclise bu konuda teklif veren bizleriz. Biz sadece Nevşehir Hacıbektaş-ı Veli Üniversitesi olarak teklifte bulunduk. Sayın rektörümüzü de oraya davet ettik. Kendileri de katıldı toplantımıza. Ancak orada bizim dikkatimizi çeken bir konu oldu. Nevşehir isminin önergeden çıkarılması için bir önerge verildi. BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy bu önergeyi verenler arasındaydı. Onlar Hacıbektaş-ı Veli isminin tek başına olmasının daha doğru olacağını düşündüler. Bu arada enteresan bir gelişme de oldu. Ahmet Duran Bulut, MHP Balıkesir Milletvekili de Hacıbektaş-ı Veli ismi Nevşehir isminden çok daha önde gelen bir isim ve tek başına kullanılması daha doğru olur dedi. Tabi biz orada irademizi koyduk. Komisyondan bu şekilde geçen Üniversitemizin isminin değiştirilmesi konusunda alınan karar Meclisten de geçerek kanunlaşacak” dedi.