AK PARTİ Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Sayın Mustafa AÇIKGÖZ, Nevşehir'in plaka numarası 50 sırt formasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Derneğimiz tarafından düzenlenen futbol turnuvasının açılış maçında görev aldı.
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Parlamenterler Spor Kulübü Derneği tarafından düzenlenen futbol turnuvası, Antalya/ Serik’e bağlı Belek turizm merkezindeki Gloria Sports Arena’da başladı. 2 gün sürecek turnuvanın açılış seremonisinde Türkiye, Ukrayna, Azerbaycan ve Polonya parlamento takımlarıyla, sahaya İngilizce ‘we condemn terrorism – terörü lanetliyoruz’ yazılı pankartla çıktı. Seremoninin ardından TBMM Parlamenterler Spor Kulübü Futbol takımı olarak Türkiye -Ukrayna karşılaşması başladı.

Türkiye takımı sahaya siyah formayla çıkarken, maç öncesi şehitlerimiz için 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Milli takım oyuncuları milletvekillerimiz İstiklal Marşı’ mızı da göğüs üzerine koydukları Türk bayraklarımızla okudu.

Turnuvanın ilk maçında Türkiye, Ukrayna’yı 6-1 mağlup etti. 35’er dakikalık iki devrede oynanan karşılaşmada Milli takımımızın gollerini Mehmet Geldi (3), Oktay Çanak (2) ve Necdet Budak atarken, Ukrayna’nın tek golü ise Ivan Krulko’dan geldi.

Başarılı futboluyla göz dolduran ve otoriterler tarafından tam not alan Nevşehir Milletvekili Mustafa AÇIKGÖZ, maç sonu açıklamalar da bulundu: “Sporun; barış, kardeşlik, dostluk olduğunu vurgulamak için bugün milli takım olarak sahadaydık. ‘Terörü Lanetliyoruz’ pankartıyla tüm dünyaya barış çağrısında bulunduk. Teröre tepki gösterirken, terörle mücadelede hayatını kaybeden aziz şehitlerimize rahmet diliyor; kahraman gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Eli öpülesi fedakar annelerimizin de anneler gününü kutluyorum. Bugün güzel bir galibiyet aldık;takım arkadaşlarıma ve bu takıma emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Milli formayı giymenin gururunu yaşarken, ülkemizin tanıtımı açısından bu tip turnuvaların önemini de vurgulamak istiyorum. 50 numaralı formayı giymek benim için ayrı bir memnuniyet oldu. Cennet vatanımızın güzide yerlerinden olan Kapadokya Bölgemize de herkesi davet ediyorum. Medeniyetin beşiği olan ve birçok uygarlığa ev sahipliği yapan Kapadokya bölgemiz, tarihin ve yaratılış güzelliklerinin ahengini, görsel şöleni ziyaretçilerimize yaşatmaktadır. ”  dedi.
Turnuvanın ikinci günü final maçının oynanması ile etkinlik son bulacak.


 
IMG_6330
IMG_6299
IMG_6301
IMG_6302
IMG_6303
IMG_6319
IMG_6320
IMG_6322
IMG_6325
IMG_6326
IMG_6327