AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayları pazar günü Ankara’daki Genel Merkez’de teker teker mülakatlara girerek kendilerine yöneltilen sorulara cevap verdiler.

Temayül yoklamalarında ilk sınavlarını veren AK Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayları ikinci sınavlarını Ankara Genel Merkez’de katıldıkları Alt Komisyonlarda verdiler.


ADAY ADAYLARININ EN AZ YARISI İLK TURDA ELENECEK

Mülakatların tüm Türkiye genelinde tamamlanma süreci 15 Mart’a kadar sürecek. Bugün mülakata girilen Alt Komisyonlar tarafından, 15 Mart’a kadar Aday Adaylarının tüm şehirlerde yarısını eleyerek kalan listeyi Ara Komisyon’a sunacak.

LİSTEDE KALANLAR ARA KOMİSYONA SUNULACAK

Alt komisyon tarafından tek tek mülakatlara alındıktan sonra elenen Aday Adayları listeden çıkarılarak kalan Aday adayları Ara Komisyon’a gönderilecek. Kamuoyu anketleri gibi çeşitli yeni gelen bilgilerle birlikte Ara Komisyon’a ulaşan Aday adayları listesi burada da bir revizyondan geçirilerek ikinci elemeler yapılacak. Muhtemelen Ara Komisyon’un elinde son liste olarak 6 ile 9 arasında Aday Adayı kalacak. Ara Komisyon çalışmaları ise 16 Mart’ta başlayıp 22 Mart’ta tamamlanacak.

ÜST KURUL KOMİSYONU VE ADAYIN BELİRLENMESİ

Alt Komisyon ve Ara Komisyon’un tüm çalışmalarının ardından Üst Kurul Komisyonu’na edinilen bilgilere göre 6 ile 9 arasında Aday Adayının ismi çıkacak. Üst Kurul Komisyonu bu liste içinden NevşehirMilletvekili Adaylarını seçerek Aday belirleme süreci böylece tamamlanmış olacak. Üst Kurula gidecek isimlerin tarihi 23 Mart’tır ve 7 Nisan’da  Aday listesi YSK’ya verilecek.