TBMM Genel Kurulu, 25. dönem milletvekili yemin töreni için Deniz Baykal başkanlığında toplandı. Törende Nevşehir milletvekilleri de yemin etti.

TBMM Geçici Başkanı Deniz Baykal, “Uzun bir tek parti yönetimine dayanan iktidar döneminin acı tatlı deneyimleri sonucunda milletimizin kararı, uzlaşmak, el birliği, iş birliği yaparak yönetmek doğrultusunda olmuştur” dedi.

Deniz Baykal, milletvekillerinin sadece seçildikleri illerin, üyesi oldukları siyasi partilerin değil, kendilerine oy vermiş olan ya da olmayan, bütün milletin temsilcileri olacağına işaret etti.

Dünyanın pek çok yerinde millet meclislerini devletlerin kurduğunu belirten Baykal, Türkiye’de ise devleti de orduyu da Millet Meclisi’nin kurduğunu ifade etti.

"Nevşehir'in Vekilleri Yemin Etti"

TBMM Genel Kurulu’nda, 25. Dönem Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk ve Mehmet Varol yemin etti.

Tören sonrası kendisiyle görüştüğümüz AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz;
Milli iradenin tecelligâhı TBMM Genel kurulunda yemin ederek 25. Dönem Meclis çalışmalarına başladık. Hayırlı olsun dedi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk;Yemin törenimizi gerçekleştirdik. Nevşehirimize ve Ülkemize hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan Niyaz eder, desteklerinizden dolayı siz hemşerilerime bir kez daha teşekkürlerimi sunarım. Allahın izni sizlerin Dua ve desteği ile Durmak Yok Yola Devam...Rabbim, milletimize hizmet için çıktığımız bu yolda bizleri mahçup etmesin dedi.

MHP 
Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol ise ;TBMM açılış programında 25. Dönem Nevşehir milletvekili olarak yeminimi gerçekleştirdim.Rabbim utandırmasın.Ülkemiz Milletimiz ve Nevşehirimiz için hayırlı olsun dedi.

NEVŞEHİR MİLLETVEKİLLERİ DE ANT İÇTİLER : 25. Dönem Resmen Başladı
AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz , Murat Göktürk ve MHP Nevşehir Milletvekili Mehmet Varol'da, 7 Haziran genel seçimlerinden sonra TBMM'de düzenlenen törenle ant içtiler....  

İŞTE O ANT

Milletvekillerinin, Genel Kurul’da içtiği ant şöyle: "Devletin varlığı ve bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; hukukun üstünlüğüne, demokratik ve laik cumhuriyete ve Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı kalacağıma; toplumun huzur ve refahı, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde herkesin insan haklarından ve temel hürriyetlerden yararlanması ülküsünden ve Anayasa’ya sadakatten ayrılmayacağıma; büyük Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine ant içerim." 
Onlar artık dokunulmaz...