7 Haziran genel seçimleri sonrasında Nevşehir’de Ak Parti 2, MHP 1 milletvekili çıkardı. Peki Nevşehir’in milletvekili kimdir ?

Mustafa Açıkgöz – AK PARTİ

mustafa-acikgoz-kimdirEcz. Mustafa Açıkgöz, 1970 yılında Nevşehir merkez ilçeye bağlı Çardak köyünde doğdu. İlk ve orta Eğitimini Ürgüp Merkez Bahçeli köyünde, Lise tahsilini Antalya Özel Lisesinde tamamlandı. 1988 Yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni kazandı. Üniversite yıllarında 1990 da Tıbbi Bitki Araştırma Merkezi Başkanlığını da yürüttü. 1992 de Eskişehir Anadolu Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’ni tamamlayarak mezun oldu. 1998-1999 yılları arasında 18 ay yedek subay olarak İstanbul da vatani görevini yerine getirdi. 1993 Yılında Nevşehir Merkezde Serbest Eczacı olarak çalışma hayatına başladı. 22 Yıldır Nevşehir de Eczacı olarak Sağlık sektöründe çalışmaktadır.

2011 Yılı Genel seçimlerinde Ak Parti’den Nevşehir Milletvekilliğine Aday Adayı oldu. 2015 Genel seçimlerinde Ak Parti 1. sıra adayı olarak milletvekili seçildi.

Eczacı Mustafa Açıkgöz, Evli ve iki çocuk babasıdır. İngilizce bilmektedir.

Murat Göktürk – Ak Parti

murat-gokturk-kimdirMurat Göktürk, 28 Ocak 1970’te Nevşehir Ürgüp’te doğdu. Babasının adı Hasan, annesinin adı Fatma’dır.

Avukat; Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesini bitirdi.
Serbest avukat olarak çalıştı. Üç dönem Nevşehir Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği görevinde bulundu. 2004-2009 yılları arasında Ürgüp Belediye Meclisi Üyeliği yaptı.
Orta düzeyde İngilizce ve Almanca bilen Göktürk, evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

Mehmet Varol – MHP

mehmet-varol-kimdirEvli ve 2 çocuk babası olan Mehmet VAROL04.09.1964 tarihinde Nevşehir’de doğdu. Başarılı bir öğrenci olarak İlkokul, Ortaokul ve Lise tahsilini Nevşehir’de tamamladı.
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nde yüksek öğrenimine başladı, 1987 yılında mezun oldu. Özel Eğitimci olarak meslek hayatına atıldı.
Nevşehir’de bulunan spor kulüplerinde ve Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yöneticilik yaptı. Milli Eğitim Kurumlarını Koruma Ve Yaşatma Derneği’nde uzun süre başkanlık yaptı.
Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı yaptı.
Halen Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili olarak görev yapmaktadır.
Kendisine ait eğitim kurumlarında kurucu olarak meslek hayatına devam eden Mehmet VAROL, Arapça, Farsça ve İngilizce bilmektedir.