MHP’li Abdullah Çekiç zamanında yapılmasına karar verilen çevre düzenlemesi projesi yerel seçimlerin ardından AK Partili Belediye Başkanı Halit Elma’nın da projeye sahip çıkmasıyla, projenin hayata geçirilmesi için çiçeği burnunda başkan düğmeye basmıştı.

Devam eden projenin çarşı esnafını ilgilendiren en önemli husus ise 30 yıldır aynı yerde dükkân sahibi olan esnafların proje sonrası yeni işyeri alıp alamayacağı konusuydu.

Çarşı esnafının serzenişlerini ilk kez Milliyetçi Hareket Partisi Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu 05.01.2013 tarihinde Kaymaklı Kasabası ziyaretinde dile getirerek, iktidardan bu konuya çözüm getirmesini istemişti. MHP’li Başkana gecikmeden cevap veren Ak Parti Kaymaklı Belediye Başkanı Halit Elma, esnafın böyle bir mağduriyetinin olmadığını projenin sıkıntısız ilerlediğini belirtmişti.

Ancak Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider 23.02.2013 tarihinde Kaymaklı ziyareti esnasında resmi tweeter hesabından yayınladığı “Kaymaklı yeraltı şehri. Yeni projeyi kaymaklı esnafıyla inceledik. Kimse mağdur edilmeyecek”  beyanıyla MHP’li Başkan’ı doğrulayarak adeta konuya çözüm getirildiğinin sinyallerini verdi.

MHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Av. Burak Kalfaoğlu’nun yapmış olduğu etkin ve doğru muhalefet iktidar sahibi Ak Partili vekil Ebubekir Gizligider’in duruma el koyması ile şimdilik çözümlenmiş gibi görünüyor. Muhalefetin etkin ve doğru yapılması, iktidarın da kollarını herkese açması şüphesiz ki vatandaşın menfaatine yarıyor.