Nevşehir Ülkü Ocakları 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle, Umuda Bir Adım Derneğini, Hacı Bektaş Veli Üniversitesi engelsiz üniversite birimizi ve Sakatlar Derneğini ziyaret etti.
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanlığı Yahya Leblebici Başkanlığında Nevşehir sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Altıntaş’ı ziyaret ederek bu anlamlı günlerini kutladı. Sakatlar Derneği Başkanı Ekrem Aktıntaş ile bir süre sohbet eden Ülkü Ocakları Başkanı Leblebici bu anlamlı günlerini kutlarken Ülkü Ocakları olarak her zaman yanınızdayız mesajı verdi.
Ülkü Ocakları Başkanlığı heyeti daha sonra ise Nevşehir’de hizmet veren rehabilitasyon merkezlerini ziyaret ettiler. Burada öğrenciler ile de bir süre sohbet edip oyunlar oynayan heyet burada da öğrenim gören öğrencilerin günlerini kutladılar.
Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici ise 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeniyle de bir mesaj yayımladı. Leblebici mesajında şu ifadelere yer verdi,
Toplumsal yaşama eşit ve etkin katılım tüm bireylerin hakkıdır. Bir gün hepimiz engelli olabilir ve toplumda engelli olmanın ne demek olduğunu anlayabiliriz. Ancak bu demek değil ki; şu anda herhangi bir engelimiz olmadığı için engelli kardeşlerimizi unutalım, onları yok sayalım, onların neler yaşadığını anlamayalım. Tam tersi bugün ülkemizde olmayan sosyal adaleti var kılmak, insan haklarını yaşatabilmek için ilk önce engelli vatandaşlarımıza sahip çıkmamız ve onların toplum içerisinde görünür olmaları için her türlü mücadeleyi vermemiz gerekmektedir.
Bugün Türkiye’de birçok konuda olduğu gibi engellilerimiz de birçok sorun yaşamakta ve toplum içerisinde görünür-görünmez birçok ayrımcılığa maruz kalmaktadır. Türkiye'nin acilen engelliler dahil bütün toplum kesimlerini kapsayan ve ekonomik, sosyal her tür alanda uygulanabilir bir ayrımcılığın önlenmesi yasasına ihtiyacı vardır. Çünkü ancak o zaman toplumsal eşitlik ve adalet sağlanacak ve insan haklarına duyarlı bir toplum yaratılabilecektir.
Bütün bu sorunlara rağmen bize onurlu yaşam mücadelesiyle örnek olan tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutluyor ve zihinlerdeki engellerin kalktığı bir toplumda hep birlikte mutluluk ve sağlıkla yaşamayı diliyorum.