AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’nda 1 Kasım hazırlıkları hızlandı. 1 Kasım 2015'te yapılacak milletvekili erken genel seçimleri için aday adayı başvuruları başladı. Üç döneme takılanlar da başvuru yapabilecek.

Nevşehir’de AK Parti'den milletvekili aday adayı olmak isteyenler, başvurularını partinin İl Başkanlığına gelerek bizzat yapıyor. Adaylık başvurusu yapan erkek aday adaylarından 5 bin lira, kadın aday adaylarından ise 2 bin 500 lira başvuru özel aidatı alınırken, engel oranı yüzde 40 ve üzerinde olanlardan ise bu ücret talep edilmiyor.

Konuya ilişkin www.fibhaber.com internet gazetemize açıklamalarda bulunan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Ali Tanrıver, kamuda çalışan memurlar için istifa sürecinin bittiğini söyledi. 

ADAY ADAYI BAŞVURULARI 3 EYLÜL'DE SONA ERİYOR

Tanrıver, “Bizim aday adaylığı sürecimiz 3 Eylül Perşembe gününe kadar bitiyor. Aday adaylarının başvurularını alacağız. Daha sonra kesin adaylarımız da 18 Eylül’de açıklanacak. Mülakat veya temayüller Genel Merkez tarafından belirlenecek. Temayül büyük ihtimal yok. Daha önce aday adaylığı için müracaat edenler tekrar mülakata da çağrılmayacaklar. Yeni adayları mülakata alacaklar. Özellikle kamuoyu araştırması yapılacak. Teşkilatın görüşleri doğrultusunda adaylarımız belirlenecek. İlk müracaatımızı dün aldık. Memleketimize hayırlı olsun” diye konuştu. 

İLK RESMİ MÜRACAAT DR. MUSTAFA KÖRÜKCÜ'DEN 

Öte yandan Nevşehir’de AK Parti’ye ilk resmi müracaatı Dr. Mustafa Körükcü yaparken, Türk Tarih Kurumu'nda Başkan Yardımcısı görevi yapan Eğitimci - Yazar Ahmet Belada'nın da istifa ettiği ancak resmi müracaatı henüz yapmadıkları öğrenildi. 

İlk Günde 6 Başvuru...!

1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir Milletvekilliği Aday adaylığı için altı kişi başvuru yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklanan seçim takvimi sonrasında siyasi partilerde de aday adaylık müracaatları başladı. AK Parti’de 31 Ağustos 2015 Pazartesi günü başlayan aday adaylık müracaatlarına Nevşehir’den ilk günde altı isim aday adaylık müracaatında bulundu.

AK Parti’den Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığı için ilk iki günde altı ismin müracaat ettiği öğrenildi. AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı’na Ümit Yalçın, Mustafa Körükçü, Kazım Sunar, Ömer Yılmaz müracaat ederken AK Parti Genel Merkezine ise Milletvekili Murat Göktürk’ün yanı sıra Ömer Pehlivan aday adaylığı için resmi müracaatta bulundu. Böylelikle AK Parti’de 31 Ağustos 2015 tarihinde başlayan aday adaylık başvurularının ilk iki gününde altı isim müracaatta bulundu.