Yaklaşan Yerel Seçimler öncesinde Nevşehir de 44 Belediyeden ve çoğu AK Partili olan 21 tanesinin kapanarak seçimlere girmeyeceği düşünülürse kalan 23 Belediye için Yerel Seçimlerde AK Partinin ince eleyip sık dokuyacağı ve seçim sürecinin bu yaz aylarında daha hareketli bir döneme girileceği belirtiliyor. Zira AK Parti 2014 Yerel Seçimlerine daha önceki seçimlerden daha çok önem vererek hazırlanıyor. Ve bu konuda kesinlikle taviz vermeden ve kesinlikle fire vermeden seçimlerden Zafer kazanarak başarıyla çıkmak istiyor.

                                    "Vatandaştan Ünver’e Zayıflarla Dolu Karne..."

FİB Haber Merkezi olarak kendileriyle görüştüğümüz vatandaşlarımız bakın Belediye Başkanı Ünver i hangi konularda eleştiriyorlar:

Son dönem çalışmaları içinde özellikle Yol, Su, Otopark gibi ALT yapıdaki sorunların bir türlü çözüme ulaştırılamaması, Belediye tarafından uygulamaya konulan Nevşehir Kalesi Kentsel Dönüşüm projesiyle yıkılan 13 mahalle ile bir anlamda Nevşehir de kimlik karmaşası yaratılmasına sebebiyet verilmesi,Başta TOKİ olmak üzere, yapılan tüm hizmetlerin hiç belirlenen günlerde tamamlanamaması ve bu konudaki programsızlık şeklindeki tepkilerle Oldukça yıprandığı iddia edilen Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver e 2014 Yerel Seçimlerinde güçlü Rakipler şimdiden kamuoyunda dile getirilmeye başlandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’e Başkanlığının İkinci döneminde kamuoyundan yükselen tepkiler ve karnesi:

Proje Üretimi: 

Projeleri Gerçekleştirme: 

Verimli ve Planlı Çalışma:  

Sosyal ve Kültürel Etkinlikler:

Çevre Duyarlılığı ve Temizlik:

Belediye Çalışanı Hakları:

Halkla İlişkiler:

Basınla İlişkiler:

Hava Kirliliği ile Mücadele:

Doğalgaz Çalışmaları:

Yolların bakımı:

Trafik Düzenlemesi:

İşte Nevşehirli Vatandaşlarımızın görüşleri:

-Nevşehir de vatandaş yerel yönetimle hiç bu kadar uzak kalmamıştı.

- Bir diğer vatandaşımızda Başbakanımız, seçkinci, imtiyaz üreten, kapalı yönetim anlaşını benimsemediklerini belirterek, "Halktan kopuk bir siyaset tarzını tanımıyoruz, kabul etmiyoruz" açıklamasını hatırlatıyor. Başbakanımızdan sonsuz derece memnunuz Allah kendisinden razı olsun ama Belediye Başkanımızdan aynı derecede memnun değiliz.Biz Nevşehir esnafları olaraktan ve bir AK Partili olarakta gelip bir bardak çayımızı içmesini halimizi hatırımızı sormasını Nevşehir çarşısını şöyle bir dolaşıp gönül amasını beklerdik.Nevşehir girişine gelen gidenleri Bir kahvemizi içmeye davet ederken bizde Başkanımızı bir çay kahve içmeye davet etmekten daha doğal bir şey olabilirmi?

-Halkımızın içinde olmayan Başkanımız 
Gerek İktidar gerekse Belediye Hizmetlerini Vatandaşa anlatmaktada başarısız olarak görüyoruz.

-Basınla Koordineli bir şekilde diyalogu yok.

-Halk Günleri yapmayan Esnaf Ziyaretlerini Sadece seçimden seçime gördüğümüz Başkan bu konudada Başbakanımız Erdoğan ın anlayışından uzak bir siyaset izliyor.Başbakanımız koskoca Türkiye nin Başbakanı olarak bir Ramazan ayında garibanın evinde iftar açıyor,Yoğun işleri arasında bir esnafın yada bir aileye çat kapı yapıp bir bardak çayını içiyor.Yada Cuma çıkışında basına simit ikram ediyor.Başkan Ünver ise bu konulardan çok çok uzak...


SONUÇ:

1.Nevşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için bu kez Çok sayıda adayların boy göstereceği belirtiliyor.

2.Bu kez Ünver’in işi hiç kolay olmayacak…

3.Ünver için kamuoyunda tepkiler artarak devam ediyor…

4.Nevşehir kamuoyunda yıpranan ve tepki toplayan Ünver in bu durumu diğer Siyasi partileride umutlandırıyor.

  Nevşehir Artık konuşuyor...! FİB Haber Merkezi sizlerin sesi gözü kulağı olmaya devam ediyor....