NEVŞEHİR(MHA) AK Parti hemen hemen bütün Milletvekilliği seçimlerinde şu ana kadar olduğu gibi listelerin açıklandığı 18 Eylül tarihinde de vatandaşından, siyasetçisine binlerce kişiyi şaşırttı.

Üstelik bu işe şaşıran sadece onlar değil günlerdir internet ortamında Vay o ilk sırada, Vay bu ikinci sırada, Üçüncü de o olsun bari diyen tahminzadeleri de değim yerinde hallaç pamuğu gibi attı.

Türkiye’nin en genç milletvekillerinden birini tarihinde ilk kez Nevşehir’den çıkaran, tam üç dönemdir 3 Milletvekilini de kazanarak Nevşehir’in siyasi tarihine geçen AK Parti bu kez 43 Vekil aday adayı arasından şok etkisi yaratan listesini açıkladı.

18 Eylül 2015 Cuma günü acaba sokaktaki Vatandaşından, siyasetçisine, Vekil adayı olmayı umut eden onca isme sorsanız bu listeyi kim aklına getirir ya da söyleyebilirdi. Söyleyemezdi çünkü şu ana kadar en fazla iki ismi yeniden listesine alan AK Parti bu geleneğini de alt üst edip 7 Haziran’daki 3 ismi de yeniden listeye koydu.

7 Haziran seçimlerinden bugüne kadar Nevşehir’de AK Partinin bir milletvekilini kaybetmesini çeşitli nedenlere bağlayanlar da bu işe şaştı kaldı, hatta şaşı kaldı. Yeniden aday gösterilen Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider üçlüsü 1 kasım seçimlerinde nasıl bir sonuçla karşı karşıya kalırlar şimdiden kestirmek zor ancak, Parti genel Merkezinin, Başbakan Davutoğlu’nun kendilerine verdiği ikinci şansı bu kez daha iyi çalışıp, daha iyi koordine olarak AK Parti ve kendileri açısından iyi değerlendirmeleri bekleniyor.