Nevşehir de kararsız seçmen kitlesinin arttığından bahsediliyor. Konuya girmeden önce kendi kendimize şu soruyu soralım: Kararsızlar demek “Kitle oyları mı’ demek? Ya da kitle oyları kararsızların içerisinde yer alıyor mu?      

Nevşehir de yapıldığı ileri sürülen anketlerin bazılarında kararsızların oy oranı bir hayli yüksek, bazılarında ise dikkat çekmeyecek oranda az. Kitle oylarının seçimin kaderini ciddi manada etkileyeceği düşünülüyor. Düşünülüyor düşünülmesine ama partiler bu kitle oylarından nasiplenebilecek mi? Yani kitleler halinde bir oy desteği yansıyacak mı? AK Parti , MHP,CHP Nevşehir de kitle oylarının neresinde? Her iki partiye de olası bir kitle oy hareketi seçimin rüzgarını bir anda değiştirecek gibi.

Ancak son dönemde aldığımız bilgiler, sanıldığı gibi kitlesel tercihlerin tabandan başlayarak gerçekleşmeyeceği yönünde. Yani kitlesel bir hareket ciddi manada görünmüyor! Yine aldığımız bilgiler, kitlesel oyların sanıldığı gibi kolay yönlendirilemiyor olması. Şayet kitlesel oyların yönetim mekanizması etkili olursa Nevşehir de seçimin kaderi değişir. Son virajda kitlesel oy oranlarının, siz ona kararsız seçmen de diyebilirsiniz, aslında kararını verdiği ve kitlesel bir hareketin yaşanmayı şeklinde. Kitle oyları kime gider, bundan AK Parti, MHP,CHP nasiplenir mi? Ya da kitle oyları ile bir güç oluşturur mu? Kitle oyları kararsızlar anlamına mı geliyor? Daha net bir ifadeyle kararsızlar kitle oylarını temsil ediyorsa, kitle kime oy vereceğine karar verdi mi? Verdi ise kitlesel bir oy kayması hakikaten yaşanacak mı? Zira gelen bilgiler hiç de tahmin edildiği gibi olmadığını gösteriyor! Artık bekleyip göreceğiz…Şunun şurasında son 2-3 gün kaldı.Yeter ki seçimler sonrası kazanan Nevşehirimiz olsun...