1980 İhtilali döneminde öldürülen Milletvekilinden bu yana ilimizden vekil çıkaramayan, o günden bu yana Nevşehir’de oyunu artıramayan Cumhuriyet Halk Partisi günümüz siyasi atmosferinde daha uzun süre Milletvekiline hasret kalacak görünüyor. Zira mevcut yönetimlerin bu yönde hiçbir çaba sarf etmedikleri gözden kaçmıyor.
En son 2015 yılında yapılan 7 Haziran seçimlerinde aslen Nevşehirli olmasına karşın yıllardır Ankara’da ikamet eden Bülent Tekiner’i, ardından da genel merkezinde ricasıyla yine Nevşehirli olmasına karşın ilimizde ikamet etmeyen Fahri Ertik’i birinci sıradan aday gösteren Cumhuriyet Halk Partisi bu iki seçimde de umduğunu bulamadı. AK Partiden fark yemeye, Milliyetçi Hareket Partisinin de gerisinde kalmaya devam etti.
Nevşehir’de son seçimlerde de üçüncü parti olmaktan kurtulamayan, Milletvekili çıkarabilme özlemini 4 sene sonrasına erteleyen Partinin 40 yıla yakın bir süredir Milletvekili çıkarmama özlemine daha uzun sürede son veremeyeceği gözleniyor.
1 Kasım seçimlerinden sonra il kongresini gerçekleştiren ve Parti içerisinde beklenen ve arzu edilen değişimi ve yenilenmeyi bir türlü gerçekleştiremeyen Cumhuriyet Halk Partisinde mevcut yönetimlerin siyaseten herhangi bir varlık gösterememeleri, her an seçim olacakmış gibi bir gayret içerisinde bulunmamaları da Partinin daha uzun yıllar Vekil hasretini çekeceğinin de bir göstergesi.
Günübirlik açıklamalarla günü kurtarmanın telaşı içerisinde olduğu gözlenen CHP’li yönetimlerin Nevşehir’de Partinin oyunu sıradanlıktan, hep aynı düzeyde kalmasından nasıl kurtarıp oyunu artırabileceğinin de yanıtı henüz bulunamamış görünüyor.