YEREL SEÇİMLERİN SONUÇLARINI GENÇLER VE ÖĞRENCİLER BELİRLEYECEK...!

 Nevşehir Üniversitesi’nde eğitim gören 12 bine yakın öğrencinin, merkezde eğitim gören 8 bin küsür 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin sonuçlarına damga vurması bekleniyor. Üniversite Öğrencileri, oylarını kullanmak için nüfus müdürlüklerine akın ediyor.

Edindiğimiz bilgiye göre şuana kadar 8 Bini aşkın Üniversite öğrencisi oy kullanmak için müracaatını yapmış durumda.

30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere tüm partiler ve adayları son sürat hazırlanıyorlar. Seçim çalışmaları kapsamında vatandaş ve esnaf ziyaretlerine ağırlık veren adaylar, halkın desteğini sağlamak için projelerini anlatmaya başladılar. Kimileri esnafın derdine derman olacağını, kimisi de vatandaşın yolunu, suyunu yapacağını vaat ediyor. Ama Üniversite Öğrencilerini unutanlar büyük bir gerçeği göz ardı etmiş olacağı belirtiliyor.

Nevşehir, şehir olarak küçük olmasına rağmen oy bakımından üniversite gibi büyük bir oy potansiyele sahip kurumu bünyesinde barındırıyor. 

Yerel seçimlerde üniversite öğrencilerinin tercihinin seçimin sonucunu etkilemesi bekleniyor.Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Mart ayında yapılacak mahalli idare seçimlerinde sonucu gençlerin ve özellikle de öğrencilerin belirleyeceğini vurguladı.

NEVŞEHİR'DE SEÇİMLERİ GENÇLER BELİRLEYECEK

“Genç seçmenler bu seçimin en önemli belirleyicisi olacaktır” tespitinde bulunan FİB Haber Genel Koordünatörü Fikret Çapacı, 18 yaşını doldurarak ilk defa oy kullanma hakkını elde eden gençlerin, toplam oyların yüzde 7’sini oluşturduğunu hatırlattı. Özellikle partilerin birbirlerine yakın oy oranına sahip olduğu illerde üniversite gençlerinin tercihlerinin daha da önem kazanacağına işaret eden Çapacı,İlimiz Nevşehir'de de Yerel seçimleri belirleyecek önemli etkenin üniversite öğrencileri olduğuna dikkat çekti.