Ak Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma törenine, Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri A. Erdal Feralan, Murat Göktürk ve Ebubekir Gizligider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, ilçe ve belde belediye başkanları, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Sunar, burada yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramının ilk gününde yoğun bir katılım ile Bayram sevincinin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek,

 

"Partimizin bayramlaşma programına yoğun bir katılım var. Milletvekillerimiz, belediyeye başkanlarımız ve partililerimiz ile hep birlikte Ramazan Bayramında birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu vesile ile tüm İslam alemine ve Nevşehir halkımıza Ramazan Bayramının huzur, mutluluk ve kardeşlik getirmesini diliyorum" dedi.

 

-MHP

 

Milliyetçi Hareket Partisi (Mhp) İl Başkanlığı binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde de İl Başkan Yardımcısı Eyüp Öz, partilileri karşılayarak, bayramlarını tebrik etti.

 

Öz, yaptığı açıklamada, bir Ramazan Bayramını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Başta Nevşehirli hemşehrilerimizin ve Türk İslam aleminin bayramını kutluyorum. Bayramlar, kardeşliğin, dostluğun pekiştiği, milli ve manevi duyguların arttığı günlerden biridir. Mehmetçiklerimizin de bayramlarını tebrik ediyor, nice bayramlar görmelerini ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

 

-HAS Parti

 

HAS Parti Nevşehir İl Başkanlığınca parti binasında düzenlenen bayramlaşma programı, İl Başkanı Habil Uluer'in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

 

Programa, Uluer ile İl Başkan Yarımcısı Miktat Şahin ve partililer katıldı.

 

Uluer, yaptığı açıklamada, bayramları kardeşlik bağının pekiştirildiği, insanlar arasında sevinç, coşku ve barış rüzgarlarının dalga dalga yayıldığı kutsal günler olarak gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

 

"İnsani duyguların daha da yoğunlaştığı maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu manevi günleri, iyi ve güzel davranışları artırarak, geçici ve kötü şeyleri terk ederek en iyi şekilde değerlendirmeye çalışılması gerekir. Bayram günlerini sadece kendimiz ve çevremizle yaşamayalım, tüm kapıların açıldığı bu günlerde gönül kapılarımızı da sonuna kadar açarak tatlı dille, güler yüzle, mutlu gönülle etrafımıza sevgi, barış ve hoşgörü enerjisi yayalım. İhtiyaç sahiplerine, öksüz ve yetimlere, düşkün ve yaşlılara, engellilere ve ilgiye muhtaç herkese bu günleri yaşamanın küçük bir fırsatını sunalım. Onları görelim, onları anlayalım ve onlara paylaşacak bir şeyler bulalım" diye konuştu.

 

-Saadet Partisi

 

Saadet Partisi İl Başkanlığı binasında, İl Başkanı Ali Doğan Simit'in başkanlığında yapılan bayramlaşmaya da il yönetimi ile partiler katıldı.

 

Bayramlaşma programında konuşan Simit, Ramazan Bayramının dünyada açlık ve zulüm altında bulunan Müslümanların kurtuluşuna vesile olmasını temenni ettiklerini söyledi.

 

Simit, "Mübarek Ramazan Bayramı hürmetine Yüce Allah'ın başta Mynmar olmak üzere Irak'ta, Afganistan'da, Suriye'de ve dünyanın dört bir yanında zulüm gören Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını diliyorum" dedi.