Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğini yaptığı AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, İç Anadolu bölgesinde yer alan Adana, Aksaray, Ankara, Hatay, Karaman, Kayseri, Kırşehir, Mersin, Nevşehir, Niğde, Osmaniye ve Yozgat olmak üzere toplamda 12 ilin belediye başkanlarının katılımı ile başladı.

 AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı Nevşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde başladı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki’nin de katıldığı toplantı 3 gün sürecek.

AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından bu yıl üçüncüsü "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme" başlığı altında düzenlenen toplantı Nevşehir’de yapılıyor.

Nevşehir'in Ürgüp İlçesine Bağlı Ortahisar kasabası Ramada Otel'de gerçekleştirilen ve 23-24-25 Ağustos tarihlerinde 3 gün sürecek olan Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, 1. oturumunda açılış konuşmaları ile başladı.

Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme kampının 1. Gününde,  Antalya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Mendes Türel ve Konya eski Büyükşehir Belediye Başkanı Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Konya Milletvekili Tahir Akyürek bilgi ve tecrübelerini paylaştılar.

İki bölüm şeklinde devam eden buluşmanın ilk kısmında konuşmacılar deneyimlerini paylaşırken, ikinci bölümde ise kendilerine yöneltilen soruları yanıtladı.

AK Parti Nevşehir Teşkilatının tam kadro hazır bulunduğu ve AK Parti Nevşehir Milletvekili, Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı ile birlikte 12 ilden Büyükşehir, il, ilçe belediye başkanları ile meclis üyelerinin katılım gösterdiği toplantıda AK Parti İl teşkilatına teşekkür eden AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanı Mehmet Özhaseki, “Toplantımızın verimli ve bereketli geçmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum. Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantımızın üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. İlk toplantımızı Erzurum’da ikincisini Şanlı Urfa'da yapmıştık. Bugün de Orta Anadolu bölgesinde bulunan 12 vilayetimizin Belediye Başkanları, İl Başkanları, ilçe Belediye Başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi toplayarak Belediyeciliğimizi ve önümüzde yapacaklarımızı istişare edeceğiz ve değerlendirmesinde bulunacağız.” şeklinde konuştu.

Başarılı belediye başkanlarının bilgi ve tecrübelerini, yeni belediye başkanlarıyla paylaşacağı bölge toplantısı 25 Ağustos 2019 Pazar günü akşam sona erecek.