Kıymetli Nevşehirli Hemşerilerim,

Millet istikbalinin karanlık bir yola girdiği bu günlerde ülkemizi bucak bucak gezen akil insanlar heyetinin 18 Nisan Perşembe günkü durağı Nevşehir’imiz olarak tespit edilmiştir. “Akil Adamlar” fikri her ne kadar daha önce Kandil-İmralı-Hükümet üçgeni arasında görev yapmak için bölücü Murat Karayılan tarafından kurulması teklif edilmiş olsa da kapsamı daha da genişletilerek çalışma alanı tüm ülkeye yayılmış ve heyet faaliyetlerine nihayet başlamıştır.

Akıllara gelen ilk soru akil insanlar heyetinin görev tanımının ne olduğudur. Her toplantı ve platformda heyet üyelerine bu soru sorulmuş fakat üyeler hükümetin kendilerine açık bir görev tanımı yapmadığını amaçlarının “akan kanın durması ve anaların ağlamaması” olduğunu beyan etmişlerdir.

Ancak 63 kişiden oluşan heyet üyeleri yapmış oldukları toplantılarda “Pkk’ya özerklik verilmezse AVM’lerde bombalar patlar, üzerimize cesetler yağar, Türk Bayrağı’nın adı da değişsin devlet bayrağı olsun, Nihayet ulus Devlet’ten kurtulacağız, Ülkeyi sadece ikiye bölmek değil tamamını özerk bölgelere ayırmalıyız” gibi laflar söyleyerek Türk Milleti’nin ve Türk Devleti’nin temel dinamiklerinin yerle bir edilmeden sözde barışın sağlanamayacağını düşündüklerini açıkça ortaya koymuşlardır.

Türk Milleti barış ve kardeşlik karşıtı değildir. Türk Milleti teslimiyetçilik ve eli silahlı çapulcuya diz çökmenin karşıtıdır. Akil İnsanlar Heyeti her sözleri ile Türk Milleti’ni barışa iknaya değil, Türk Milleti’ni terör örgütüne verilecek tavizlere ikna çabasındadır. İkna edemedikleri noktada ise tehdit etmekten kaçınmamışlardır.

Değerli Nevşehirliler,

Yüz yıllardır, Türk Bayrağı düğünümüzde neşemizi, cenazemizde yasımızı, devletimizde bağımsızlığımızı, kırmızısı ile şehidimizin kanını, yıldızı ile Alemlerin Nuru Efendimiz (SAV)’ı, hilali ile Rabbimiz’i temsil etmektedir. Bu muhteviyatın içersinde barındırdığı anlam sınırlarımız içinde yaşan bütün vatandaşlarımızın üzerinde hemfikir olduğu müşterek hazinemizdir.

Çözüm arayanlara tek çözüm TÜRK BAYRAĞI’DIR. Bu vesile ile bütün Nevşehir Halkı’nı duyarlı olmaya evlerine, işyerlerine ve arabalarına ŞANLI TÜRK BAYRAĞI’MIZI asarak şehrimize ve ülkemize Nevşehir’den aradıkları cevabı verme davet ediyorum.

MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

NEVŞEHİR MERKEZ İLÇE BAŞKANI

Av. Burak KALFAOĞLU