İl Başkanlığı görevinde 3. Yılına giren AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver, özel röportajlardan ilk günden bu yana olduğu gibi imtina etmeyi sürdürürken, en azından partide görevli bulunan basın danışmanının aracılığıyla da olsa sipariş haber bültenleri ile gündemi takip etmeyi sürdürüyor.
CHP’de de durum AK Partiden çok farksız değil. Partide gün yüzüne çıkmayan basın görevlisi sayesinde gündemi ve partide nadiren de olsa gelişmeleri kamuoyuna duyuran CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in 2 yıla yakın süredir devam eden soğuk siyaseti kendisini göstermeye devam ediyor. Bu arada Partinin basın bültenlerinin basın yayın kuruluşlarına ikişer ikişer sipariş edilmesinden bazı basın yayın mensuplarına kına gelmiş durumda.
Milliyetçi Hareket Partisinde Partinin içerisinde bulunduğu olağanüstü kurultay süreci nedeniyle il başkanı İlhan Kaya’nın şimdilik sessiz ve derin siyaseti hakim. Önemli gün ve gelişmelerde basın bültenleri yoluyla kamuoyunu bilgilendirmeyi tercih eden MHP İl Başkanı İlhan Kaya’nın kurultay sonrasında başlaması beklenen il ve ilçe kongreleri sürecinde aday olup olmayacağı da merak konusu.

Onlar tam bir tembellik abidesi …
Ülkemizde her gün terörle mücadelede Şehitler verilmiyor, ülkede yapay gündemler üretilip ülkenin gerçek gündemi hazır altı yapılıyor iken muhalefetin ortada görünmez, adı sanı bilinmez, kendisinden haber alınmaz muhalefet Partili il başkanları tam bir tembellik abidesi durumda.
1 Kasım seçimlerinin ardından en son AGD’nin kermesinde boy gösteren Saadet Partisi İl Başkanı Ali Doğan Simit’in 5 yıla yakın süredir il başkanlığını yürüttüğü Saadet Partisinde yaprak kıpırdamıyor. Geçtiğimiz günlerde yapılan olağan genel kurulda karşısına rakip aday çıkmayınca yeniden bu göreve seçilen Ali Doğan Simit’in seçimden seçime ortaya çıkarım anlayışı hala sürüyor.
Parti il binasının küçük bir büroya taşınmasının ardından BBP İl Başkanı Hüsamettin Karataş’ta özellikle bayramlaşmalarda elini sıkışıp kucaklaştığı SP İl Başkanı Simit’in yolundan ilerliyor.
Parti genel merkezinden de gelen giden olmasa Nevşehir kamuoyunun ya da basın yayın mensuplarının önüne çıkamayan Nevşehir’in tek akademisyen İl Başkanı, Vatan Partisinin İl Başkanı Prof. Dr. Meliha Atalay’da Nevşehir’in tembel siyasetçilerinin arasında safını tuttu. O da tıpkı SP İl Başkanı gibi geçtiğimiz günlerde karşısına bu görevi üstlenme cesareti gösteremeyen yeni bir isim olmayınca yeniden İl Başkanlığına seçilmişti.
Nevşehir’in iki bayan il başkanından biri olan Bağımsız Türkiye Partisi il başkanı İkbal Şişman’da Simit, Karataş, Atalay gibi olursa bir erken seçimi, olmazsa 2019’u bekliyor gibi.
DP’de varlığı yokluğu belli olmayan İl Başkanı Mehmet Yüce’de işine gücüne dalmış, banane memleketin meselesinden, alan almış satan satmış siyaseti sürdüren il başkanlarından.
Nevşehir siyaseti basın bültenlerine emanet…
Gelişen teknoloji ile birlikte artık Nevşehir siyasetinde ne yazık ki basın toplantısı düzenleyip güncel gelişmeleri değerlendirme siyaseti de rafa kalktı.
İl de yayın yapan bir Televizyon kuruluşu da kalmayınca Nevşehir’de siyaset artık sipariş basın bültenlerine emanet.
Seçim sürecinde bazı il başkanlarının haftalık basın toplantıları düzenleme yönündeki ifadeleri de tembelliklerinin bir nişanesi olarak kaldı.
Sözün özü; İktidarından, meclisteki muhalefetinden, meclise giremeyen Partilerinden tamamında ufukta yeni bir seçimin görünmeyişinin rehaveti boy gösteriyor. Ne diyelim zaten Nevşehir’in siyasetçilerin ağızlarına sakız edecekleri hiçbir meselesi kalmadı ki.