Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili adayı Bülent Tekiner Nevşehir pazarcı esnafından ve pazara çıkan vatandaşlardan destek istedi. Seçim dönemlerinin gözde mekanı olan Pazar yerini ziyareti sırasında alışveriş de yapan Tekiner, pazarcı esnafından tam not aldı.  

 

NEVŞEHİR (Merkez) – Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili adayı Bülent Tekiner, İbrahim Paşa Mahallesi’nde 36 bin metrekare üzerine kurulan Modern Pazar yerini ziyaret ederek, pazarcılar ve pazara çıkan vatandaşlarla bir araya geldi. Yaklaşık 5 saat pazarda kalan Tekiner, esnafla tek tek tokalaşıp, sorunlarını dinledi. CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel ve İl Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Eski ile kadın ve gençlerden oluşan bir heyet ile pazara gelen Tekiner, Nevşehir’i Ankara’da temsil etmek için destek istedi.

 

FİLESİNİ DOLDURAMAYAN EMEKLİYE MÜJDE

Pazara çıkan ve çoğunluğunu emeklilerin oluşturduğu yurttaşlarla dertleşen Tekiner’e en fazla şikâyet hayat pahalılığı konusunda geldi. Ellerindeki boş fileleri göstererek, temel gıda ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirten vatandaşlara Tekiner’den ikramiye sözü geldi.

Emekli aylığının gıda ürünleri enflasyonuna göre yeniden ayarlanacağını ve en az 1500 liraya çıkartılacağını anlatan Tekiner, dini bayramlarda da birer maaş ikramiye verileceğini açıkladı.

 

PAZARCILAR DA DERTLİ

Alışverişe çıkanlar kadar tezgâh açarak ürünlerini satmaya çalışan pazarcı esnafı da öğlen saati olmasına rağmen büyük oranda boş olan Pazar yerini göstererek, ekonomik krizden ötürü piyasanın durgun olduğunu ve işlerinin iyi gitmediğini söylediler.

 

TAM DESTEK

Esnafın sorunlarını bildiklerini, çiftçiye en büyük darbeyi yüksek mazot fiyatının vurduğunu, CHP iktidarında 4 lira olan mazotun devlet ve rafineri karı da katıldıktan sonra 1,5 liraya satılacağını anlatan Bülent Tekiner’e esnaftan büyük destek geldi. “Mazot fiyatı düşürülemez” şeklindeki açıklamalara itibar etmediklerini de belirten pazarcı esnafı, 7 Haziran’da değişim için oy kullanacaklarını açıkladılar.