Nevşehir Ülkü Ocakları tarafından yapılan basın açıklamasında Prof. Dr. Turan Yazgan ve Ertuğrul Dursun Önkuzu anılırken, Filistin’e yönelik saldırılarından dolayı İsrail kınandı.

Ülkü Ocağı önünde düzenlenen ve çok sayıda genç ülkücünün katıldığı basın açıklamasında ülkücü gençler başkan Serhat Güneş’in açıklamalarına sloganlarıyla eşlik etti.

Ülkü Ocağı Başkanı Serhat Güneş açıklamasının ilk bölümünde hakkın rahmetine kavuşan Prof. Dr. Turan Yazgan’ı andı.

Güneş, “Türk Dünyasının Ak Saçlısı değerli Prof. Dr. Turan Yazgan Hocamız Cenabı-ı Allah’ın rahmetine kavuşmuştur. O hepimizin Turan hayalini gerçekleştirmek üzere ilk adımları atmıştır. İlk defa Türk dünyası kavramını kullanarak Türk Ülkelerine ziyaretler başlatmıştır. 1980 Yılında kurduğu Türk Dünyası Araştırmaları Vakfı çatısı altında Türk Dünyası Kültür ve Sanatının tanıtılmasına büyük katkılar sağlamıştır. Türk dünyası liderlerinin ve gençlerinin birbirleriyle kavuklaşması, Türk dünyası çocuklarının şölenlerde buluşması, Türk dili eğitiminin yaygınlaştırılması ve bu amaçla pek çok bilimsel konferans düzenlenmesine önderlik etmiştir. Türk Kültürünün korunması ve tanıtılması alanlarında çok büyük işlere imza atmıştır. Türk dünyasına yönelik yaptığı bu çalışmalarından dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığından üstün hizmet ödülü alarak ülkemizin bazı şehirlerinin cadde, mahalle ve sokaklarına ismi verilmiştir. Ayrıca Türk alfabesinin 1 Milyon adet basılmasını sağlayarak, Türk dünyasının her köşesine dağıtıp alfabe birliğinin sağlanması için mücadelesini verdi” dedi.

Açıklamalarının ikinci bölümünde Ertuğrul Dursun Önkuzu’yu anan Ülkücüler adına açıklama yapan Ülkü Ocağı Başkanı Serhat Güneş, “Ankara Teknik Yüksek Öğretmen Okulunda eğitim görürken 23 Kasım 1970 günü şehit edilen Öğretmen adayımız Ertuğrul Dursun Önkuzu’yu şehit oluşunun 42. Yılında bir kez daha saygı ve rahmetle anıyoruz. O Ortaokul ve Lise yıllarında Ülkü mücadelesinin en saflarında yer almaya başlamıştı. Hiçbir çıkar gözetmeksizin milli ve manevi değerlerimizi yaşatmak için gençlere seminerler düzenleyerek derslerinde başarılı olabilmeleri için onlara Matematik ve Fen kursları vermiştir” diye konuştu.

Düzenlenen açık hava basın açıklamasının sonunda İsrail’i kınayan Ülkü Ocağı başkanı Güneş, “İşlediği insanlık suçlarının hesabını vermeden bir kez daha Filistin’e saldırıda bulunan Katil İsrail’i kınıyoruz. Katil İsrail’in bu insanlık dışı davranışları ve terörist saldırıları ne tesadüftür ki yine seçim arifesine denk gelmiştir. Müslüman kanı akıtılarak seçim propagandası yapan katil İsrail’e bugüne kadar ne ABD, Ne de Birleşmiş Milletler bir yaptırım uygulayamamıştır. Terörist İsrail’i lanetliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Haber:Ali ÇAMUR