MHP Avanos İlçe Başkanı Mehmet Dilari basın açıklamasında şunları söyledi;
Yürütmenin başı iktidar, neyin stratejik hesaplaşmasında 

YAŞANMIŞLARI
 ; 
     Günümüz Türkiye'si toz bulutları arasında toplum psikolojisi tam anlamıyla bozulmuş durumdadır. Kurumlarımız tam anlamıyla kaos ortamına çekiliyor. Bilinçli bir sürüklenme yüzünden hata üzerine hatalı uygulamalarla toplum inisiyatifinde mahkum edilme gayreti derin düşüncelere sürüklemeyle ulaşılmak istenen amaç gizlenmek istenmektedir.Yürütme mensubu vicdanının sesiyle Askere KUMPAS kuruldu beyanatı verdi. Bu beyanattan kısa bir süre sonra ne tesadüftür ki salıverilmeler oldu ve milletin vicdanını sızlatan sözler işittik. Neticede sızlayan millet vicdanı hala sızlamaya devam etmektedir ; dağda ellerinde silahlarıyla boy boy resimleri olanlar itibar iadesi görürken onlarla mücadele edenler hala töhmet altındalar,dahada acısı demir parmaklıklar arkasındalar.                      Öbür taraftan uzun teknik takipler neticesinde deliller yok edilme endişesinden malum 17 Aralık patlamalarını hep birlikte yaşadık. Dalga, dalga yolsuzluklar soruşturmaları ifşa edildi. Yürütmenin başı iktidar yolsuzlukların dibinin delinmesi için maddi, manevi destek ile yargıyı güçlendirmek yerine soruşturma ve yargılama mekanizmamız mensuplarına göz dağı vermeyi seçti.                                    
Şimdi Millet vicdanı soruyor ; suçlu kim ?
 
POLİSLERİMİZ-Mİ ?  SAVCILARIMIZ-MI ? YOLSUZLUK VE HIRSIZLIK YAPANLAR-MI ?  
Polislerimiz tepeden tırnağa her gün yer değiştiriliyor ; Savcılarımız sabah bir yerde akşam bir başka yerde gün aşırı geçmeden yerleri değiştiriliyor. Devletin ve Milletin cebine dadananlar ise en tepedeki sırça köşklerinde parmaklarını sallayarak (gördünüz'mü anyayı, konyayı diyor.
Çıkmazlarından, açmazlarından ne yapacağını şaşıran yürütmenin başı İKTİDAR ise paralel devlet oyalamasını Türk Milletine yutturma uğraşında. 17 Aralıktan günümüze yaşadıklarımıza dünya coğrafyasındaki tüm kargalar gülmekte hatta gözlerinden yaşlar akmakta gülmekten. Bunlar ülkemizin bir ucunda bir yalan söylediler bu yalana kendileri inandı, şimdi Milletimizi inandırmak için boş atıp dolu tutturma gayretindeler.
 Söyledikleri paralel devlet doğru ise bu paralel devlete alet olan yargı mensupları olsun güvenlik mensupları olsun görev yerleri değişikliğinden ne anlıyorsunuz ha burda ha şurda hala görev başındalar sizin sözünüz doğru ise yapılan Devlete ve Millete ihanettir cezası da bellidir. Görevden el çektir gereğini yap. Bakın o zaman bu Millet sizi nasıl alkışlayacak.
YAŞANACAKLAR ;
 Korkarak ve üzülerek ifade etmekten başka çaremiz kalmamıştır. Şöyle'ki ; Açılım bize (SAÇILIM) adı ile başlatılan gidişat adım,adım bölünme harekatına ivme kazandırılıyor. Yürütmenin başı olan sayın başbakan geçtiğimiz günlerde çapından çok, çok büyük bir laf etti. (HER TÜRLÜ MİLLİYETÇİLİK AYAKLARIM ALTINDA ) derken aslında ( BEBEK KATİLİ, GENÇ YAŞLI, HAMİLE KADIN KATİLİ, SİVİL İNSANLARIMIZIN KATİLİ, RÜTBELİ, RÜTBESİZ ASKERLERİMİZİN KATİLİ) canilerin başına dahili , harici dalalet ve  hıyanet şebekesine MÜTAREKE gereklerinden yapmaya başladık göz kırmasından başka ne olabilir ki ?  
 Türkiye ve dünya coğrafyasında TÜRK dili ve TÜRK tarihi olmak üzere Milli,Manevi değerleri yüksek bireylerin yetiştirilmesinde başarı gösteren dershaneler üzerinden menfaat edinemeyen ve önlerinde ciddi büyük engel olarak gördüğü dershaneleri hedef gösteren TERÖRörgütünün talebi neticesinde kapatılma kararı alınması 17 Aralık öncesi yangın kasıtlı çıkarılmış bir yangındır. Bu yangın öyle bir yangın ki ötesin de Doğu ve Güney doğu bölgemizin İç ve Dış bölücü odaklarına teslimiyet gerçeğini paralel devlet safsatasıyla Milletimizin Kurumlarımıza olan güven zafiyete uğratılarak korku ortamından DİKTATÖR çıkarılmak istenmektedir.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi mensupları olarak her şartta DİK duracağımız gibi Ülkemizin bölünemez bütünlüğü  menfaati söz konusu olduğu zaman DİK konuşmaktan da asla çekinmeyiz. Avanos halkımıza şunu belirtmek istiyoruz  partimizden olan olmayan herkesi kucaklayarak.Kişilere hizmet degil halka hizmet düşüncesiyle var olduğumuzu belirtiriz.Biz Ülkemizin her köşesinde artık YETER Ülkesini ve Milletini seven her bireyi 30 Mart Mahalli seçimlerinde AVANOS MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ çatısı altında bir ve beraber olmaya davet ediyoruz.
 
 İNSANLARIN UMUTSUZ VE  KARAMSAR DÜŞÜNME NEDENİ OLMAK İÇİN DEĞİL ;
 YARINLARINA DAHA UMUTLU BAKMAK İÇİN TEK ÇARE MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ.