Bekir Ödemiş Çankaya’da sonradan köy statüsü alan Akarlar, Çavuşlu, Evciler, Karahasanlı, Tohumlar, Kömürcü ve Yayla mahallesi muhtarları ile bir araya gelerek sorunları dinledi.

Muhtarlar ;  biz sonradan mahalle olmamıza rağmen hala köyüz. Şehir mahalleleri ile sorunlarımız aynı değil, derken. Çankayalı olupta bölgelerini tanımayanların çok olduğunu belirttiler. Muhtarlar adına bir temsilcinin belediye başkanının yanında çalışması gerektiğini vurgulayan muhtarlar, imar sorunlarının kendilerine çok büyük sıkıntılar yarattığını söylediler.

Sorunları dikkatle dinleyen Çankaya Belediye Başkanı Aday Adayı Bekir Ödemiş şunları söyledi ;

Farklılıklar iyi eklemlendiğinde prestijli yapılar ortaya çıkar. Çankaya’nın merkezinden uzak bu köylerimizi rehabilite ederek, ruhumuzu da rehabilite edebileceğimiz değerleri yeniden canlandıracağız.

Klasik hizmetlerin acilen bu köylerimize ulaştırılması önceliğimiz olacaktır. Sonradan mahalle olan bu köylerimize Belediye Danışma Birimleri kurarak vatandaşlarımıza hizmet götüreceğiz. İmar sorunlarının derhal çözüme kavuşturulması gerekmektedir. Çankaya Belediyesi bünyesinde tarımsal faaliyetlerden sorumlu Tarım Müdürlüğü Daire Başkanlığı birimini hayata geçireceğiz.

Bekir Ödemiş son olarak ; Avrupa Birliği fonlarınından Ürgüp Belediye Başkanlığım döneminde olduğu gibi Çankaya’da da yararlanacağız.  Fonları bu mahallelerimizin için yatırıma harcayacağız, dedi.