Yaklaşık olarak 1 yıl önce Okuduğu şiirle Başbakan Ahmet Davutolu'nu ağlatan Nevşehirli Emine Şimşek konuştu. 

Nevşehirli Emine Şimşek yaptığı açıklamasında Sizler den Bir ricam olacak:" Ben Başbakan'ı ağlatan kız olarak değil, güzel Başbakan'ımızı çok severek onun tertemiz yolunda yürüyen bir Emine olarak hafızalarda kalmak isterim. Elbet Güzel Adam'ın kalbindeki kuyuya inmek çok heyecanlı, daha güzeli onun iltifatına mazhar olmak, selamını almak... 

Bu fotoğrafı da bir dostum ekranlardan çekmiş, "O hüzünlü bakmalarını özlemişim." demiş mesajında. Sonra bi arkadaşım sen dergilere yazma git Başbakan'a mektup yaz demiş biyografilerle, kitap tanıtımları ile, içinde masumlukların olduğu hikayelerle yeniden Bismillah öyle ise...!

- 13 Aralık 2014 tarihinde AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları’nın hazırladığı videoda okuduğu şiirle Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu ağlatan Emine Şimşek, “Videoyu hazırladıktan sonra hep bugünü bekledim” demişti.

Videoyu 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde hazırladıklarını söyleyen Reklam ve Halkla İlişkiler Bölümü mezunu Emine Şimşek, “Başbakan bana teşekkür etti. Ben de ona teşekkür ettim. Yüreğim Başbakanın karşısına çıkınca pır pır attı. Biz bu videoyu 24 Kasım Öğretmenler günü için hazırlamıştık. Şiiri ben ve bir arkadaşım yazdım ve ben seslendirdim. Video yayınlandıktan sonra hep bugünü bekledim. Başbakanımız da çok duygulandı ve ağladığını söyledi" ifadelerini kullandı.

İşte Başbakan’ı ağlatan o şiir...