Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Ürgüp programı kapsamında planlanan Ak Parti İlçe teşkilatı tarafından düzenlenen halk buluşması Ürgüp’lülerin yoğun ilgisi ile Sinema ve kültür merkezinde yapıldı.

Bakan Zeybekçi’nin Ürgüp’e geldiği fakat katılımın yetersiz olduğu bu nedenle sinema salonunda yapılacak olan programın iptal edildiği dedikodusu sosyal medyada dolaşmaya başladı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Fahri Yıldız, Bakan Zeybekçi’ye tüm Ürgüp halkı adına teşekkürlerini iletti ve Ürgüp’lülerin selamını Sayın Başbakanımıza iletmesini rica etti. 

Milletvekili Murat Göktürk ise kendilerini kırmayarak hemşehrilerini ziyarete gelen Bakan Zeybekçi’ye teşekkür ettiğini ifade ederek, tüm çalışmaların el birliğiyle başarıya ulaştığını, Ekonomi Bakanlığından hiç ellerinin boş dönmediğini ifade etti.

Son olarak konuşan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Belediyeciliği iyi bildiğini, 2004 - 2011 yılları arası Denizli Belediye Başkanlığı yaptığını, 2011 yılında Başbakanımızın isteği üzerine işlerini bırakarak kabineye girdiğini ifade ederek, Türkiye’de son gelişen olaylarla ilgili önemli bilgiler verdi.

Zeybekçi 30 Martta yapılacak seçimde “Ülkemizin yüzde 99,9’u olan kardeşlerimizi kucaklayacağız. Onlarla etle kemik olacağız” dedi.

28 Şubatın millete yapılan darbenin son sahnesi olduğunu ifade eden Bakan Zeybekçi şöyle konuştu “Bu millete ekonomik olarak en son darbeyi vurup bir daha ayağa kalkamayacak hale getirmektir. Ekonomi çökünce geriye artık ne kalıyor. Son darbe. Şu cümle tüm Türkiye’nin kulaklarında çınladı ’öyle bir darbe yaptık ki, etkisi bin yıl sürecek’ diyorlardı. Biz Türkiye’de toz duman görünen bugünlerden sonra, bu millete ihanet eden satılmış maşalar vardır. Dünyada her ülkenin gizli işi vardır. Adana’da MİT’in TIR’larını durduranlar, onları millete ve dünyaya deşifre edenle, Türkiye’yi dünyaya başka şekilde göstermeye çalışanlar vatan hainidir. Biz, ülkemizin yüzde 99,9’u olan kardeşlerimizi kucaklayacağız. Onlarla etle kemik olacağız. Ekonomi yerli yerine oturmuştur. Kim ne yaparsa yapsın sorun olmaz. Üretim, istihdam, toplam milli gelir, teknoloji yatırımları artmıyorsa Türk lirasının değerinin artması sunidir. Faizlerin artmasından Ekonomi Bakanı olarak memnun değilim. En son Merkez Bankası’nın faiz artırmakla ilgili operasyonu doğrudur. Bunun çok uzun vadeli, kalıcı olmamak kaydıyla geçici bir tedbir olarak alınmasından yanayız.”

Ardından Bakan ve heyet, 13. Yüzyılda yapılan tarihi Karamanoğlu Camiine geçti.