Ülkücü hareketin Nevşehir'deki önemli isimlerinden Eğitimci Ömer Ay, neden İYİ parti'den aday adayı olduğu konusunda ise şunları dile getirdi:" - Ben makam için, itibar için, maddi imkânları için aday olmadım. Bunlara doymuş bir insanım. Sıradan bir Milletvekili olmak da bana yakışmaz. Beni yakın tanıyanlar bilir. Yarım asırlık bir mücadelenin içinden geliyorum. Kimse benimle Ülkücülük ve MHP lilik yarıştırmaya kalkmasın.

Benim hikâyem var; hikâyelerim var; ideallerim var. Nevşehir, kahramanlar yetiştirmiş bir bölgedir.

Ben Nevşehir’in ve Aziz Türk Milletinin kahramanlığına talibim. Yeni kahramanlıklar ortaya çıkaracağım.

 Genel Başkanımız Sn. Meral Akşener, her türlü engelleme ve baskılara rağmen kahramanca bir liderlik ortaya çıkarmış ve alternatif siyasetin önünü açmıştır.

O’nun yanında ve O’nunla birlikte; milletimizin içine sürüklendiği ayrışma ve kutuplaşmaya son vererek, huzur ve kardeşliği yeniden tesis etmek; ülkemizi normalleştirmek, demokratik sisteme, kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü ne yeniden işlerlik kazandırmak ve tek adam rejiminden güçlendirilmiş parlamenter siteme tekrar dönmek üzere;

Bütün ayarları bozulan eğitim ve öğretimi yeniden Milli Eğitime, rant ekonomisini Milli ve üreten Ekonomiye dönüştürmek için, Milli Devlet ve Güçlü Ordusu ile tam bağımsız Büyük Türkiye ideali için yeni kahramanlık destanları yazmak için İYİ PARTİ’nin cesur yürekleriarsına katılarak aday oldum.

Yani sefere talip oldum; zafer Allah’tandır."

İYİ Parti Nevşehir Milletvekili Aday Adayı

Ömer AY