NEVŞEHİR(MHA) Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar, 30 Mart yerel seçimlerinde Ak Parti olarak il merkezi başta olmak üzere tüm ilçe ve belde belediye başkanlıklarını kazanacaklarına inandıklarını ifade ederken, Derinkuyu ilçesinde 2009 seçimlerinde bir strateji hatası nedeniyle bu ilçeyi kazanamadıklarını dile getirdi.

Kapadokya FM Radyosunda Gazeteci Ali Çamur’un hazırlayıp sunduğu Haber Panorama Programına stüdyo konuğu olan Ak Parti İl Başkanı Kazım Sunar, Ak Parti Derinkuyu belediye başkan adayı Bülent Aksoy’un ipi omuzlayacağına güvendiklerini dile getirdi.

İlimize bağlı ilçelerde Derinkuyu ve Hacıbektaş’ta bu seçimlerde başarılı olmak istediklerini ifade eden Ak Parti İl Başkanı Sunar, “Derinkuyu ilçemizde bu seçimlerde başarılı olacağımızı düşünüyorum. Zira zaman zaman gidiyorum oradaki seçim atmosferine bakıyorum. Allah’ın da izniyle Adayımız Bülent Aksoy ipi göğüsleyecek. Aslında 2009 seçimlerinde bir strateji hatası yaptığımızı düşünüyorum. Bu hata nedeniyle adayımız kazanamadı ve Derinkuyu Milliyetçi Hareket Partili belediye başkanına geçti. Öte yandan Hacıbektaş ilçemize özel çalışmalar yapıyoruz. Hacıbektaş Belediye Başkanlığını kazanmak bizim önceliklerimiz arasında. Hacıbektaş belediyesini kazandığımızda bu ilçemiz tarihinde görmediği yatırımları görecek. Belediye yatırımlarından yoksun kalan Hacıbektaş hükümet yatırımlarını gayet güzel bir şekilde aldı. İlk Fakülte verilen ilçemiz Hacıbektaş ilçemiz oldu. İlçelerimiz arasında ilk TOKİ konutları yine bu ilçemizde yapıldı. Hacıbektaş-ı Veli türbesi tamamen bizim hükümetimiz döneminde restore edildi. Yani hükümet hizmetlerinden maksimum faydalandı. Belediye hizmetlerinden de maksimum düzeyde yararlanabilmesi için Hacıbektaş halkının bize burayı emanet etmesi lazım. Görecekler ki Hacıbektaş çiçek gibi olacak. Yapılması gereken çok büyük hizmetler var. Bu dönem Hacıbektaş belediyesini kazanacağımızı düşünüyorum. Malum ilçedeki siyasi partiler arasında bölünmeler, parçalanmalar var. Ak Parti olarak bizim bunu iyi değerlendirebileceğimizi düşünüyorum” ifadelerinde bulundu.