NEVŞEHİR(MHA) Ortahisar Belediye Başkanı ve Ak Parti Belediye Başkan Adayı Ali İhsan Özendi seçim sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

2009 yılında başkanlık hedefiyle çıktıkları yolda emin adımlarla ilerlediklerini söyleyen Özendi, vaat ettiğimiz bütün işleri yerine getirmenin mutluluğu ve rahatlığıyla hareket ediyoruz dedi.

Özendi “bir daha seçilirsem, Ortahisar’ı turizmde hak ettiği noktaya getirmek için mücadele edeceğim” diye konuştu.

Başkan Özendi konuşmasına şöyle devam etti.’’5 yıllık süreçte Ortahisar Kalesi’ni yeniden faaliyete kazandırdık ve kızıl çukuru açtık. Merkezde vatandaşların ve turistlerin rahatlıkla kullanabileceği ve Selçuklu Mimarisi’nden de yaralanarak tuvaletler inşa ettik. Beldede kötü görüntü oluşturan eklenti binaları yıkarak Erciyes Dağı’nın daha net görülmesi ve izlenmesi için çalışmalar yaptık.

“Ortahisar’ı turizmde bölge’nin 1 numarası yapacağım”

Yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşlarımızda turizm anlamında bir beklenti ve teveccüh oluştu. İnşallah bir daha başkanlığa seçilirsem Ortahisar’ı turizmde bölgenin bir numarası yapacağım. Ortahisar’da 2690 seçmen var. Belde’de diğer aday ise sevilen bir ağabeyimiz, onunda tek amacı hizmet, kimse bu koltuğa oturmak için gelmez amacı kasaba insanına iyi şeyler sunmaktır. Onunda belirli projeleri var ve bu durum oldukça iyi. Çünkü seçim bir proje yarışı ve Ortahisar’ın geleceğini belirleyecek. Onlar da belirli proje ve vaatlerle çıkıyor bizde. Vatandaş şu anda karar verme aşamasında. Elbette iktidar ve beldenin aynı partiden olması köklü değişiklikler ve kasabanın aldığı hizmetler noktasında çok önemli. Çünkü hazırladığımız projeler olumsuz olarak geri dönmüyor. Milletvekillerinin katkıları ile de hizmetler aralıksız olarak devam ediyor.” dedi.

“Depoculuk turizme kazandırılacak”

Ortahisar, Dünya Miras Listesi’nde olduğu için bu depoları kesemiyoruz. 575 adet depomuz var, ancak depoların yaklaşık 150 tanesi artık demode oldu. Sit alanı içerisinde yer aldıkları içinde rehabilite işlemi yapamıyoruz. Turizm master planına Ortahisar doğal soğuk hava depolarını işlettik, yılda 5-6 milyon sandık narenciyenin Ortahisar’da depolandığını duyan turistin de bölgeye gelmesini sağlayacağız.