Rektör Kılıç: Üniversite Emin Adımlarla İlerliyor


 Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, basın mensuplarıyla ‘2014 Yılı Basın Bilgilendirme ve Teşekkür Töreni’ toplantısında bir araya geldi.   Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç toplantıda, kuruluşundan bu yana Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin tanıtılmasında göstermiş oldukları üstün katkılarından dolayı Nevşehir basın camiasına teşekkür etti.

Üniversitemiz Tafana Aşçılık ve İkram Hizmetleri Uygulama Tesisleri Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Bekci, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Erdoğan Çiçek, Duayen Gazeteci Taner Erdoğan, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muammer Başer, Kapadokya Gazeteciler Cemiyeti Başkan Yardımcısı İsmail Oral, Basın ve Halkla İlişkiler Birim Koordinatörü Uzm. Mehmet Akbaş,  Nevşehir’de yerel ve ulusal düzeyde yayın yapan görsel, yazılı ve internet medya kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan yoğun bir katılım gerçekleşti.

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin tanıtılmasında basın mensuplarına göstermiş oldukları üstün katkılarından dolayı teşekkür eden Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, “ Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu yana üniversite-şehir iş birliğine her zaman önem verdik. Çalışma azmimiz ve gayretimizde Nevşehirli hemşehrilerimizin maddi ve manevi destekleri hep yanımızda olmuştur. Şunu ifade etmek isterim ki bu güç birliğinin en önemli sacayaklarından biri şüphesiz Nevşehir Basınıdır. Basınımız, üniversitemizin öğretime başladığı 2007 yılından bugüne şehir ve üniversite arasında etkili ve doğru bir iletişim köprüsü kurarak kutsal bir görevi yerine getirmiştir ve getirmektedir. Bilinçli ve birbirinden haberdar bir toplum oluşturulmasına yönelik çabalarımızın geniş kitlelere ulaştırılmasında ve üniversitemizin tanıtılmasında basınımızın göstermiş olduğu gayretle gücümüze güç kattık.

Oldukça genç bir üniversite olmamıza rağmen her alanda kendini geliştiren ve yenileyen bir üniversite konumundayız. Geçtiğimiz yılı, ulusal ve uluslararası alanda çok ciddi başarılarla tamamlamış bulunuyoruz. Birçok büyük üniversitenin elde etmek için çaba sarf ettiği mükemmellik belgeleri olan Diploma Eki Etiketi ve AKTS etiketi sahibi bir üniversiteyiz. Bu etiketler, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinin uluslararası bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlediğinin belgesidir. Siz kıymetli basın çalışanları da bu başarıların duyurulmasında son derece yoğun bir çaba sarf ettiniz; bizleri hiç yalnız bırakmadınız. Bunun için sizlere şahsım ve üniversitem adına teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmalarının ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Rektörümüz Prof. Dr. Filiz Kılıç, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitenin tanıtılmasında göstermiş oldukları üstün katkılarından dolayı basın mensuplarına teşekkür ederek, kendilerine günün anısına plaket ve teşekkür belgesi takdim etti.

Toplantı, birlikte fotoğraf çektirilmesi ile son buldu.