CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan parti binasında yemekli basın toplantısı düzenledi. Cumhuriyet Halk Parti Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, partisinin il binasında gerçekleştirdiği yemekli basın toplantısına, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, CHP Nevşehir Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel ve yönetim kurulu üyeleri ile basın mensupları katıldı.

"İktidar, korku imparatorluğu kurdu"

CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, burada yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin çok sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi. İktidar partisinin Türkiye'yi iyi yönetemediğini söyleyen Sarıaslan, ''Türkiye çok sıkıntılı günlerden geçiyor. Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana bu kadar sıkıntılı dönem görmemiştir. Bu sıkıntıları artık Türkiye taşıyamıyor. Bu iktidar ülkeyi iyi yönetemiyor. Türkiye'nin asıl sorunlarıyla ilgilenmiyor. Türkiye yangın yerine dönmüş durumda. Yabancı sermaya gelmiyor. Ülkemiz de demokrasi yok. Eğitimde de ciddi sorunlar var. Gelecek seçimlerde Türkiye AKP'den kendini kurtaracaktır'' diye konuştu.

''AKP'nin Türkiye'de bir korku imparatorluğu kurduğunu'' söyleyen Sarıaslan, Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de basın üzerinde bir korku imparatorluğu oluşturulmuş durumda. Basınımız tam manasıyla özgür değiller. Doğru dürüst tarafsız olarak kamuoyunu bilgilendiren bu uğurda da bir çok zorluklarla karşılaşan günümüzde toplumumuz için, doğru haberler için mücadele eden siz bu basın emekçilerimizin yaptıkları bu kutsal görevlerinde kolaylıklar diliyoruz. Gerçeklere dayanarak haber oluşturma ve yayma adına gösterdiğiniz gayretin kamunun ve halkın yararına olduğunu bilmekteyiz. Halkın doğru haber alma hakkı için her şartta tüm tehlikeleri göze alarak mücadele eden siz gazeteciler iyi ki varsınız. Sizlere tüm engellere olumsuzluklara rağmen mesleğini onurla yaptığınız için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Tarafsız objektif sadece gerçeği peşinde olmanızın demokratik bir görev ve sorumluluk olduğunun bilincinde olarak gören gözümüz işiten kulağımız, hisseden yüreğimiz olarak görevinizde başarılar diliyoruz" dedi.

Yargı'dan Demokrasiye, Turizmden Spora genel bir değerlendirme yapıp, gündeme dair açıklamalarda da bulunan CHP Nevşehir Milletvekili Faruk Sarıaslan, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Toplantı sonrasında ise gazetecilerle birlikte öğle yemeği yenildi.

Haber:Mustafa Ferveren